Home » Agrement

Iarna pe malul Lacului Bâtca Doamnei

18 February 2012 0 Comentarii

lacul-batca-doamnei-iarnaLacul Bâtca Doamnei reprezintă un obiectiv important al oraşului Piatra Neamţ deoarece pe lângă scopul de protecţie, el oferă şi privelişti minunate. Datorită suprafeţei mari acesta oferă condiţii de iernat unui număr mare de păsări şi constituie totodată o verigă importantă în păstrarea biodiversităţii şi a habitatelor naturale pentru toata zona estică din continentul European.

De pe malul lacului turiştii pot admira într-o parte panorama oraşului, iar de cealaltă parte, Muntele Ceahlău în toată splendoarea sa. Lângă lac se află dealul Bâtca Doamnei unde se găsesc şi ruinele Cetăţii Dacice de la Bâtca Doamnei. Pe lac pot fi admirate iarna populaţii de corcodel cu gât negru, corcodel cu gât roşu, ferestraş mare, ferestraş moţat şi ferestraş mic. Pe lânga aceste specii, din luna noiembrie, se pot observa şi exemplare de cormoran mare.

Păsările de apă care poposesc pe lac sunt de la an la an din ce în ce mai numeroase şi ne încântă cu frumuseţea lor. Cele mai multe exemplare sunt cele de raţe sălbatice, însă cele mai frumoase dar mai puţine ca număr sunt graţioasele lebede albe.  Lebedele vin aici de câţiva ani, migrând dinspre nord unde iernile sunt mult mai aspre. Aceste lebede au devenit atracţia turiştilor, care fermecaţi de frumuseţea lor nu vor să plece mai departe fără a le face o fotografie.

Grandioasele lebede albe îşi petrec întreaga zi alunecând cu graţie pe luciul apei oferind astfel trecătorilor un spectacol minunat. O plimbare pe malul Lacului Bâtca Doamnei reprezintă pentru turiştii care poposesc aici un bun prilej de a se bucura de pitorescul zonei, frumuseţea naturală a lacului şi de bogăţia faunei.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.