Home » Parcul Național Cheile Bicazului - Hășmaș, Trasee în Parcul Național Cheile Bicazului - Hășmaș, Trasee montane

Drumeţie în Grădina Zânelor

18 April 2012 2 Comentarii

drumetie-in-gradina-zanelorAcum că iarna grea a trecut, briza de vânt primăvăratic e din ce în ce mai simţită şi vremea se încălzeşte poţi să te gândeşti la activităţi în aer liber care sunt reconfortante şi benefice pentru organism. Cea mai simplă dintre activităţi dar şi cu avantaje mari e urcatul propriu-zis pe munte, cu rucsacul în spate şi bocancii în picioare. Astfel, o drumeţie pe munte pot fi făcută de oricine, indiferent de condiţia fizică şi de vârstă.

Una dintre numeroasele drumeţii pe care le poţi face la început de primăvară este cea care duce în Grădina Zânelor din Cheile Bicazului. Pentru a ajunge aici trebuie sa urci pe traseul marcat cu triunghi albastru care plecă din staţiunea Lacul Roşu şi ajunge la punctul de belvedere de pe Suhardul Mic. De pe acest vârf sunt 4-5 poteci care duc spre est, spre Grădina Zânelor.

Traseu in Gradina Zanelor, judetul Neamt

Traseu in Gradina Zanelor Traseu in Gradina Zanelor Traseu in Gradina Zanelor Traseu in Gradina Zanelor Traseu in Gradina Zanelor
Traseu in Gradina Zanelor Traseu in Gradina Zanelor Traseu in Gradina Zanelor Traseu in Gradina Zanelor Traseu in Gradina Zanelor
Traseu in Gradina Zanelor Traseu in Gradina Zanelor Traseu in Gradina Zanelor Traseu in Gradina Zanelor

Sub forma unui arc de cerc, cu mult mestecăniş, plop şi conifere acest perete calcaros denumit Grădina Zânelor este destul de frumos şi are puncte de belvedere atât spre intrarea în staţiunea Lacu Roşu cât şi spre Piatra Altarului, Cheile Bicazului, Munticelu şi Masivul Ceahlău. Tot de aici, se poate admira şi drumul DN 15 C care şerpuieşte printre masivele de piatră din Cheile Bicazului.

Grădina Zânelor cunoscută şi sub numele de Amfiteatrul este străbătută de mai multe brâne, unele mai late, altele mai firave, întrerupte de mici pereţi, tot ansamblul fiind dominat de peretele masiv care se înalţă deasupra Brânei de Sus. Cele mai frumoase brâne sunt Brâna de Mijloc şi Brâna de Sus care merge pe sub impresionantele surplombe şi tavane roşcate din extrema dreaptă.

Aici natura îţi oferă un adevărat spectacol de stânci, abrupturi, jgheaburi şi poieni, dar şi un loc unic de unde poţi să savurezi liniştea înălţimilor ca un spectator tăcut.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

2 Comentarii »

  • admin (autor) a spus:

    To Sorin Iancu:
    Potecile spre Grădina Zânelor sunt vizbile, cât timp alegeţi să urmaţi traseul marcat cu triunghi albastru. Pentru informaţii detaliate despre obiectivul turistic mentionat, precum şi alte obiective de interes pe Masivul Ceahlău, vă rugăm să contactaţi Direcţia de Administrare a Parcului Naţional Ceahlău la numărul de telefon +40.233.256.600 sau la adresa de e-mail: [email protected]. Vă dorim un sejur agreabil!

  • sorin iancu a spus:

    Potecile spre Gradina Zanelor snt marcate?

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.