Home » Agrement, Parcul Național Ceahlău

Turism de aventură în Ceahlău

18 April 2012 0 Comentarii

turism-aventura-ceahlauFie că este vorba de team building sau de dorinţa individuală a oamenilor de a se delecta din plăcerile sportului extrem, turismul de aventură câştigă din ce în ce mai mult teren în Neamţ. Cu panorame spectaculoase şi o mulţime de oportunităţi şi activităţi de vacanţă de la schi până la excursii montane, muntele Ceahlău dispune de toate ingredientele pentru practicarea acestui tip de turismul.

Muntele Ceahlău poate fi explorat pe unul din cele 7 trasee turistice amenajate şi omologate. Fiecare traseu străbate muntele prin locuri diferite şi oferă turiştilor experienţe inedite: imaginea completă a frumuseţilor din masivul Ceahlău o vor avea numai după ce vor urca muntele pe toate aceste trasee. Traseele de pe Muntele Ceahlău mai oferă turiştilor şi posibilitatea de a admira cele trei arii protejate ale Parcului Naţional Ceahlău: Rezervaţia Ştiinţifică “Ocolaşul Mare”, Rezervaţia natural botanică “Poliţa cu Crini” şi Monumentele naturii “Cascada Duruitoarea” şi “Avenul Mare”.

Turism de aventura pe Ceahlau, judetul Neamt

Turism de aventura pe Ceahlau Turism de aventura pe Ceahlau Turism de aventura pe Ceahlau Turism de aventura pe Ceahlau Turism de aventura pe Ceahlau
Turism de aventura pe Ceahlau Turism de aventura pe Ceahlau Turism de aventura pe Ceahlau Turism de aventura pe Ceahlau Turism de aventura pe Ceahlau

Legendele pietrelor din masivul Ceahlău sunt la fel de celebre ca şi muntele în sine, motiv pentru care atrag anual din ce în ce mai mulţi turişti curioşi să le cunoască. Astfel, formele ciudate pe care stâncile le-au căpătat de-alungul vremii au dat naştere la aceste legende care alimentează imaginaţia turiştilor şi aura mistică din jurul muntelui Ceahlău. Exact ca „un urias cu fruntea-n soare” Ceahlăul aşteaptă calm pe toţi cei ce vor să descopere aceste legende, să vadă pietrele cu forme ciudate şi să simtă bucuria de a fi pe vârf.

Staţiunea Durău este situată la o altitudine de 800 m, la poalele Masivului Ceahlău şi reprezintă un loc ideal pentru săniuş şi ski, atât pentru începători cât şi pentru avansaţi. Stratul de zăpadă este mediu iar sezonul de ski durează din decembrie până în martie.

Muntele Ceahlău este o comoară a neamului românesc, iar turiştii care vin să-l viziteze au ocazia să cunoască tainele peisajului montan odată cu peisajul sufletesc al oamenilor de la munte.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.