Home » Parcul Natural Vânători Neamț

Zimbri din Parcul Natural „Vânători” Neamţ

19 June 2012 0 Comentarii

03-pui-de-zimbru-2012În primăvara acestui an la Rezervaţia de Zimbri şi Faună Carpatină “Dragoş Vodă” din Parcul Natural „Vânători” Neamţ au venit pe lume doi pui de zimbri, specie care este protejată de lege. Cu cei doi pui numărul zimbrilor din rezervaţie a crescut la 21, la care li se adaugă cei şase zimbri din grădina zoo a parcului. Vizitatorii pot să admire doar exemplarele din grădina zoo alături de alte specii protejate din zona Neamţului, cum ar fi: cerbi carpatini, cerbi lopătari, căpriori, vulpi, bursuc, iepuri, urşi, lupi şi specii de avifaună.

Zimbrul, specie legendară pentru Ţinutul Neamţului, s-a reîntors din nou, oficial, în sălbăticie. Primul grup de zimbri a fost eliberat în această primăvară şi hoinăresc în voie prin pădurile de pe Valea Cracăului, la cinci kilometri de ultima aşezare umană. Cei cinci zimbri, două femele şi trei masculi, care au fost eliberaţi la finele lunii martie s-au adaptat foarte bine noilor condiţii din pădure. Zimbrii nu s-au depărtat pe o distanţă mai mare de trei kilometri de ţarcul de aclimatizare unde au stat de la începutul anului, înainte de a fi puşi în libertate. În cursul monitorizării efectuate de specialiştii parcului s-a observat că femelele se deplasează separat de grupul celor trei masculi.

Rezervaţia de Zimbrii  şi Faună Carpatină “Dragoş Vodă” – este una din cele 4 rezervaţii de zimbri existente la noi în ţară şi este catalogată ca fiind una dintre cele mai mari rezervaţii exclusive zimbrilor din Europa. Situată în nordul judeţului Neamţ, pe raza comunei Vânători-Neamţ, în apropierea drumului naţional DN15 şi a Mănăstirii Neamţului, rezervaţia, reprezintă unul dintre cele mai vizitate obiective turistice ale judeţului.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.