Home » Evenimente, Promovare Turistică

Congresul European de Turism Rural la Piatra Neamţ – ediţia a IV a

28 August 2012 0 Comentarii

01-congres-european-turism-piatra-neamt-2012În perioada 8-9 octombrie 2012 se va desfăşura la Piatra Neamţ cea de a IV – a ediţie a Congresului European de Turism Rural. Eveniment va avea loc sub patronajul oficial al Comisiei Europene si a Organizatiei Mondiale de Turism şi reprezintă o nouă oportunitate de a afla cele mai recente tendinţe în materie şi de a obţine informaţii de specialitate despre această activitate extrem de variată în Europa.

Locaţia evenimentului este Sala Polivalentă din Piatra Neamţ, limbile oficiale sunt engleza şi română, iar traducerea simultană în alte limbi poate fi asigurată, în funcţie de înregistrările confirmate. În acest an se doreşte doborârea recordului de prezenţă stabilit de primul Congres European de Turism Rural, care a avut reprezentanti din 35 de ţări.

Obiectivul congresului este de a oferi un punct de întalnire si un forum de discuţii pentru Antreprenorul de Turism Rural, pentru autorităţile publice şi private, precum şi pentru orice alt profesionist implicat în turismul rural. În acest an,  după consultarea a 30 de organizaţii regionale şi naţionale de turism rural, s-a decis că dezbaterile de la Congres se vor concentra pe următoarele aspecte: Importanţa turismului pentru zonele rurale – trecut şi viitor, Concepte şi produse inovatoare în domeniul turismului rural, Menţinerea comunităţilor rurale şi menţinerea patrimoniului prin turism, Turismul rural în lumea internetului şi a mass-mediei sociale, Patrimoniul cultural, Resurse naturale şi Drumuri verzi.

La această ediţie sunt aşteptaţi să participle reprezentanţii deţinătorilor de cazare rurală şi ai organizaţiilor de turism rural din întreaga lume. Evenimentul este organizat anual de EuroGites – Federaţia Europeană a Asociaţiilor de Turism Rural şi va fi o oportunitate de promovare turistică a judeţului, la care se adaugă posibilitatea de a cunoaşte strategiile diverselor organizaţii internaţionale pentru dezvoltarea turismului rural, precum şi încheierea unor acorduri de cooperare cu asociaţii internaţionale de profil.

Site-ul oficial al evenimentului

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.