Home » Evenimente

„Hora Unirii” sărbătorită la Piatra Neamţ

6 February 2013 0 Comentarii

02-hora-unirii-feb-2013Joi, 24 ianuarie 2013, de la ora 14.00 a avur loc pe platoul din faţa Casei de Cultură sărbătoarea dedicată Unirii Principatelor Române. Evenimentul a fost organizat de către Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” din Piatra Neamţ. Unirea Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859 este considerată a fi primul pas important pe calea înfăptuirii statului naţional unitar român.

La acest eveniment au participat mai multe ansambluri folclorice din oraş şi din judeţ care au „dat mână cu mână” într-o veritabilă Horă a Unirii. Simţămintele patriotice ale românilor din urmă cu o sută cincizeci şi patru de ani au fost aduse în actualitate de membrii ansamblurilor folclorice „Floricică de la munte” al Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare”, „Datina străbună”  din comuna Piatra Şoimului, „Buciumaşii de la Gârcina”, „Comorile Neamţului”  de la Palatul Copiilor Piatra-Neamţ, „Toporaşul”  de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu” Piatra-Neamţ, „Mugurelul” de la Colegiul Naţional de Informatică Piatra-Neamţ, „Nemţişorul” de la Colegiul Naţional „Gheorghe Asachi” Piatra-Neamţ şi „Codrii Neamţului” din Piatra-Neamţ.

În cadrul evenimentului s-a cântat, s-a dansat, s-au spus cuvinte izvorâte din inimă despre importanţa şi actualitatea acestui eveniment din istoria poporului român. La final, românii prezenţi la eveniment au fost invitaţi să se alăture organizatorilor într-o mare horă a unirii.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.