Home » Mănăstiri

Mănăstirea de pe Muntele Ceahlău – un loc iubit de pelerini

18 March 2013 0 Comentarii

06-manastirea-ceahlau-martie-2013Mănăstirea “Schimbarea la Faţă” de pe Muntele Ceahlău a fost construită în anul 1993 prin contribuţia credincioşilor care şi-au dorit un lăcăş de rugăciune pe aceste locuri sfinte. Ceahlăul este considerat muntele sacru al românilor şi atrage de la an la an din ce în ce mai mulţi credincioşi care urcă muntele pentru încărcarea trupului şi sufletului cu tot ceea ce presupune taina acestui miracol natural. Locul de rugăciune al acestor credincioşi îl reprezintă mănăstirea care duminica şi în zilele de sărbătoare devine neîncăpătoare.

De la ferestrele cladirii în care sunt cazaţi pelerini se pot contempla stâncile din jur pe care se zăresc neastâmpăratele capre negre, dar şi staţiunea Durău în toată splendoarea ei. La apus stâncile de la Piatra Ciobanului devin roşii semn că soarele îşi ia rămas bun de la zi şi pleacă liniştit la culcare, lăsând luna să lumineze în liniştea nopţii turla bisericii. O nouă zi la mănăstire începe cu răsăritul soarelui care lumineaza discret biserica creând o atmosferă plină de pace şi armonie. Locul în care a fost ridicat lăcaşul de cult te impresionează prin modul în care natura a modelat munţii şi frumuseţea acestor peisaje unice.

Cei trei călugării de la mănăstire îşi aşteaptă bucuroşi pelerinii care se încumetă indiferent de anotimp să urce muntele pentru a ajunge la biserică şi a se ruga. Clădirea din incinta mănăstirii dispune de camere pentru primirea pelerinilor care vor să se roage în acest loc sfânt de pe Muntele Ceahlău. Vreme de secole în aceste locuri s-au nevoit numeroşi sihastri care au venerat Ceahlăul ca un adevărat munte sacru.

Manastirea Ceahlau, judetul Neamt

Manastirea Ceahlau Manastirea Ceahlau Manastirea Ceahlau Manastirea Ceahlau Manastirea Ceahlau
Manastirea Ceahlau Manastirea Ceahlau Manastirea Ceahlau Manastirea Ceahlau Manastirea Ceahlau
Manastirea Ceahlau Manastirea Ceahlau Manastirea Ceahlau Manastirea Ceahlau Manastirea Ceahlau
Manastirea Ceahlau Manastirea Ceahlau
Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.