Home » Agrement, Obiective turistice

„Grădina mare” a Romanului

1 July 2014 0 Comentarii

IMG_9034_resizeO atracție turistică, un refugiu și un loc de relaxare atât pentru adulți cât și pentru copii de toate vârstele, o reprezintă Parcul Municipal Roman. Acesta este plin de verdeață și alei umbrite de copaci falnici ale caror coroane se opun razelor arzătoare și caniculei de pe timpul verii, lucru pe deplin apreciat de vizitatori.

 

 

Pe lacul parcului se găsesc trei insule:

  • Insula Brâncuși unde veţi găsi copii după operele de artă „brâncușiene”, Masa tăcerii și Coloana fără sfârșit.
  • Insula cu cascadă unde aleile cu bănci predomină partea mai joasă a acesteia, iar pe partea mai înaltă se află o cascadă (de aici și numele) și o platformă de observare a viețuitoarelor de pe cea din urmă insulă.
  • Insula cu viețuitoare este o mică rezervaţie, destinată doar păsărilor şi animalelor, accesul  publicului fiind interzis. Aici se regăsesc lebede, păuni, rațe, găini, veverițe și potârnichi, pentru care s-au amenajat la baza solului sau în copaci locuri de adăpost. O plimbare cu barca în jurul insulei te ajută să descoperi vietăţile de aici.

Fondul Plastic Iași a realizat în cadrul parcului Rotonda Scriitorilor, aceasta cuprinzând 10 busturi ale marilor oameni de cultură: Miron Costin, Mihail Kogălniceanu, Vasile Alecsandri, Ion Luca Caragiale, Alexandru Vlahuță, George Coșbuc,   Mihail Sadoveanu,  Ion Creangă, Mihai Eminescu și George Enescu. În foişorul din apropiere, pe timpul verii,cântă fanfare sau alte grupuri muzicale.

Parcul Municipal Roman mai oferă turiştilor şi spaţii de cazare, un restaurant şi un loc de joacă pentru copii, pe timpul verii, iarna fiind transformat în patinoar.

Din anul 2011 funcţionează în parc, într-o construcţie nouă, Muzeul de Științe Naturale Roman care oferă vizitatorilor colecţii bogate de păsări şi animale din zona Romanului.

IMG_9014_resize IMG_9016_resize IMG_9017_resizeIMG_9012_resize IMG_9018_resize IMG_9019_resizeIMG_9020_resize IMG_9021_resize IMG_9023_resize IMG_9011_resize IMG_9031_resize IMG_9030_resize IMG_9028_resize IMG_9027_resizeIMG_9025_resize

 

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.