Home » Agrement, Gastronomie delicioasă din Neamţ, Lacuri în județul Neamț

Pescuit sportiv și de agrement în județul Neamț

12 July 2014 0 Comentarii

DSC_4342_resizeÎn județul Neamț, pescarii pot să-și exerseze îndemânarea și abilitățile în mai multe lacuri populate cu diferite specii de pești.

Lacul “Izvoru Muntelui” situat în zona Bicaz – Hangu – Poiana Largului. După ce se trece de baraj, se merge pe drumul național până la coada lacului. Aici se pot pescui speciile: biban, șalău, păstrăv, plătica, roșioară și caras. Momelile recomandate sunt cele specifice fiecărei specii în parte, doar cu permis de pescuit.

Lacul “Zimbrăria” aflat pe teritoriul comunei Vânători Neamt, în incinta rezervației de zimbri și faună carpatină “Dragoș Vodă”. Lacul este un complex format din 3 iazuri așezate în cascadă. Speciile de pești întâlnite aici sunt: crap, ten, caras, șalău, novac chinezesc, știucă și biban. Momelile cele mai des folosite sunt mămăliga și boabele de porumb.

Complexul de agrement “Rechinul” îl găsiți în comuna Costișa, la 300 m de DN 15. Este format dintr-un iaz amenajat pentru pescuit sportiv, grătar la dispoziția pescarilor, teren de sport și joacă pentru copii, teren amenajat pentru camping și un restaurant cu specific pescăresc, aprovizionat din păstrăvaria proprie. Restaurantul dispune de o capacitate de 40 de locuri și poate fi rezervat pentru diverse petreceri.

Lacul Balta Porcului se aflăsituat între satul Agarcia și municipiul Piatra Neamț, pe malul drept al Bistriței. În bazinele deschise se pot pescui carași și crapi. Momelile care dau rezultate sunt cele clasice: viermișori roșii, pufuleți și râme.

Pescăria Cosma  este situată în Comuna Agârcia, la 6 km de Piatra-Neamţ. Dispune de o salbă 8 iazuri pentru pescuit (crap, caras, somn), un restaurant cu diverse preparate din peşte, mai ales păstrăv (la hârzob) şi preparate ecologice şi tradiţionale, loc de relaxare şi posibilităţi de cazare în 4 căsuţe duble cu căldură şi baie comună, lângă iazuri.
Lacul Complex Dănăilă se află pe strada Bogdan Dragoș, la ieșirea din municipiul Roman, și este populat cu: șalău, biban, caras și crap. Momeli care dau rezultate: mămăligă, garabeți și râme.

 

Lacul “Ferma Caritas” situat iî comuna Săbăoani, la aproximativ 2 km pe drumul spre Iași, populat cu specii de crap și caras. Momeli care dau rezultate: mămăligă și pâine.

Iazul Unghi, aflat în satul Unghi din comuna Dragomirești, iazul cu o suprafata de aproximativ 3,5 ha este amplasat în apropierea DJ Girov– Hanul Ancuței. Speciile de pești întâlnite aici sunt: crap, fitofag, caras și biban. Momelile cele mai des folosite sunt mămăliga, rîma și viermușii.

Lacul Budești este situat pe teritoriul comunei Făurei. Din DN Roman – Piatra Neamț, după ieșirea din Bozienii de sus, la 200 m pe partea stângă este drumul spre Budesti, apoi pe dreapta este un drum de pământ care duce la cele trei iazuri de la fermă. În primul iaz care este și cel mai mare se găsesc ciortanul și carasul, iar în iazul din mijloc doar carași mici. Momelile care dau rezultate sunt clasice: viermuși și râme de gunoi (pentru primăvară) și, mămăliga, pufi, porumb și srot (vara-toamna).

Pescăria „La Iazuri” se află la 6 km de centrul orașului Piatra Neamț, în satul Agârcia, comuna Alexandru cel Bun. Are o suprafață de 8000 mp, din care 6000 mp luciu de apă, împărțit în trei iazuri de câte 1000 mp, unul singur de 3000 mp. Iazurile sunt populate cu crap, caras, știucă, biban. Se poate practica pescuit sportiv.

 

Frumusețea peisajului îndeamnă la relaxare și binemeritată odihnă. În zilele senine, se poate vedea Ceahlăul. Pentru cazare, sunt amenajate 4 rulote pentru 2-3 persoane şi una pentru 4 persoane. Rulotele sunt prevăzute și cu încălzire, au toaletă cu wc, chiuvetă și duș cu apă încălzită cu boiler electric. Sunt, de asemenea, dotate cu frigider, aragaz şi chiuvetă, TV, terasă acoperită și, la nevoie, închisă, cu pavilioane de vară. Se poate face şi gratar.

 

Nu ratați un pescuit în Neamț!

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.