Home » Agrement, Promovare Turistică

Posibilități de agrement la Tarcău

7 August 2014 0 Comentarii

img_564_resizeValea Tarcăului reprezintă o importantă zonă turistică cu potențial ridicat, unde poti să cunoşti oameni din aceste ţinuturi, să te bucuri de frumuseţea locurilor, să respiri împreună cu ei aer tare de munte. Conform măsurătorilor ecologice, în această comună se află zonele cu cel mai curat aer din România şi fără discuţie, poţi trăi şi tu frânturi din ceea ce reprezintă viaţa la munte.

Accesul pe valea Tarcăului se face din DN 15 Piatra Neamț – Bicaz, continuând din centrul comunei pe drumul comunal DC 135 Tarcău – Ardeluța, străbătând  satele Cazaci, Brateș, Schitu Tarcău si Ardeluța, drumul urmând  cursul de apă al Tarcăului cu poieni splendide și maluri cu pereți verticali din granit și gresie de Tarcău.

Peisajul deosebit pe care îl poţi admira aici a făcut obiectul scrierilor lui Vlahuță  în “România pitorească”,  iar Mihail Sadoveanu, inspirat de aceste locuri, a scris “Baltagul”. Dacă se adaugă unicatele naturale care întregesc imaginea acestor locuri şi care constituie o invitație pentru oricine de a le vizita, cum sunt “Rezervația Pădurea Goșman” și “Rezervația faunistică Cocoșul de munte Brateș”, putem afirma că veți fi încântați de aceste uimitoare locuri.

Tarcăul deține un patrimoniu cultural bogat printre care se numără Muzeul de artă „Iulia Hălăucescu”, Monumentul „Soldatului necunoscut” dedicat eroilor căzuţi în cel de al doilea război mondial, schituri și mănăstiri, unele cu acces facil, altele ascunse în desişul pădurii. Chiar numai drumul până la acestea constituie uneori o aventură în sine. Comuna Tarcău beneficiază de cea mai mare întindere de teren împădurit, însumând sute de km de drumuri forestiere folosite sau părăsite, pe un relief variat cu zone de deal și zone de defileu create de apele din zonă. Datorită traseelor dificile, de câțiva ani se organizează aici, întrecerile internaționale de enduro.

Vizitează aceste locaţii, cazează-te, fă drumeţii şi experimentează o vacanţă de neuitat!

 

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.