Home » Muzee

Muzeul de Artă Eneolitică Cucuteni

15 October 2014 0 Comentarii

IMG_3031_resizeAflat în centrul istoric al municipiului Piatra-Neamt, în imediata apropiere a ctitoriilor mușatine Biserica Sfântul Ioan și Turnul-Clopotniță și a altor trei instituții muzeale: Muzeul de Artă, Muzeul de Etnografie și Expoziția „Curtea Domnească”, Muzeul de Artă Eneolitică Cucuteni a fost inaugurat în anul 2005 în 24 iunie, de Ziua municipiului Piatra-Neamţ.

Este primul Muzeu Cucuteni din România care oferă vizitatorilor o imagine cuprinzătoare asupra artei decorative și figurative aparținând celei mai importante culturi eneolitice din sud-estul Europei.

Expoziția cuprinde trei săli structurate pe 2 nivele și un depozit-seif, care adăpostesc în total aproximativ 800 de piese, din toate fazele și etapele de evoluție ale complexului cultural Precucuteni-Cucuteni-Tripolie.

Marea majoritate a colecției se află adăpostită în seiful muzeului. În sălile muzeului veți putea admira expuse 300 de piese din cadrul culturilor Precucuteni – Cucuteni incluse în categoria „tezaur“ a patrimoniului cultural național, adevărate capodopere de artă, din ceramica pictată monocrom, bicrom sau tricrom, din ceramica incizată, obiecte de artă figurativă-plastică, antropomorfă, zoomorfă, ornitomorfă sau ovimorfă, unelte cioplite sau șlefuite în os, piatră sau silex, podoabe din os, din bronz și din aur.

Programul muzeului este  între orele 9,00 – 17,00 (octombrie – martie). Luni este închis.

Taxa de vizitare pentru elevi, studenți și militari este de 2 lei, pentru adulți, individual sau în grupuri este de 4 lei. Taxa de fotografiere sau filmare este de 10 lei.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.