Home » Meșteri populari

Icoane pe lemn și sticlă: meșterul popular Cecilia Hăisan

12 June 2015 0 Comentarii

IMG_8824_resize

Artele sunt sufletul unei naţii, florile care ies printre ierburile pământului colorându-i poienile peste care ea este stăpâna. Artiştii populari sunt cei care făuresc şi duc mai departe zestrea meşteşugurilor tradiţionale pe un pământ ca al nostru. Membră a Asociaţiei Meşterilor Populari din Moldova, Cecilia Hăisan este artizana care a învăţat meşteşugul picturii pe sticlă la Şcoala populară de Arte din Piatra Neamţ, sub îndrumarea artistului plastic Doina Daşchievici.

În scurt timp a devenit celebră cu lucrările sale expuse la diverse expoziţii de icoane pictate pe sticlă. Ea îşi pictează, de fapt sufletul pe sticlă răspândindu-l în icoane, în compoziţii cu temă religioasă şi nu numai, utilizând culorile într-o armonie cromatică de excepţie, dându-le o nouă viaţă pe sticlă.

Descoperim în lucrările educatoarei Cecilia Hăisan, desenate şi pictate cu migală şi cu mult talent, în liniştea căminului, poezia unor chipuri de sfinţi, a chipului Maicii Domnului în mai multe ipostaze, poezia unor scene biblice tratate într-un stil original.

IMG_8790_resize IMG_8794_resize IMG_8795_resize IMG_8799_resize IMG_8800_resize IMG_8803_resize IMG_8812_resize IMG_8816_resize IMG_8822_resize

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.