Home » Evenimente

Zilele Municipiului Piatra Neamț, 24 – 28 iunie 2015

24 June 2015 2 Comentarii

DSC_8711resizeZilele municipiului Piatra Neamț se desfășoară în perioada 24 – 28 iunie 2015, în organizarea Primăriei și Consiliului local. Festivitatea de deschidere a avut loc miercuri 24 iunie de la orele 14, care s-a continuat in cântecele fanfarei Casei de Cultură. Au urmat apoi, de la orele 18,00, Slujba și Procesiunea religioasă cu ocazia Nașterii Sf. Ioan Botezătorul, patronul municipiului reședință de județ.

Manifestările au început încă de marți, 23 iunie. Astfel, de la orele 11, 00, Muzeul de Istorie și Arheologie a găzduit lansarea volumului: Familia Regală a României. Pagini de istorie din ținutul Neamțului, de Mihaela-Cristina Verzea și Nicolae Dumitrașcu, iar de la orele 17:00, la Muzeul de Artă, s-a vernisat Expoziția temporară Maeștrii artei românești – colecția Dantes, cu tablouri semnate de Gh. Tăttărăscu, Th. Aman, N. Grigorescu, I. Andreescu, Șt. Luchian, O. Băncilă, Gh. Petrașcu, C.Baba, Al. Ciucurencu, Iser, Tonitza și alți maeștri ai picturii românești. Organizată de Complexul Muzeal Județean Neamț și de colecționarul Dantes din Iași, Expoziția va putea fi admirată până în data de 23 iulie 2015.

Spicuim din manifestările prevăzute a fi organizate în zilele următoare (25-28 iunie), atât în aer liber cât și în spațiile adecvateː spectacole de teatru, recitaluri de muzică ușoară (Mihai Trăistariu, Vasile Șeicaru, Iris), spectacole de dansuri și muzică populară (participă talentați soliști locali, împreună cu Ansamblurile Comorile Neamțului și Floricică de la Munte ale Centrului pentru Cultură Carmen Saeculare), competiții și întreceri organizate la bazele sportive din Complexul de agrement Ștrand (Baza Hipică Virgil Bărbuceanuː Cupa Municipiului Piatra Neamt, Cupa Marsat, Grand Prix etapa a III-a – Obstacole, Cupa FER la Dresaj) pe terenurile de minifotbal, Cupa României, iar pe traseele stabilite, Campionatul național de motociclism, grupa hard enduro.

Duminică, spre seară, curcubeele de artificii vor încheia manifestările dedicate Zilelor municipiului.

Zilele Piatra Neamt 2015  (1) Zilele Piatra Neamt 2015  (2)

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

2 Comentarii »

  • Bloguletz a spus:

    Unul din orasele mele preferate. Chiar ai ce sa vezi.

  • Bogdan Stanciu a spus:

    Un oras foarte frumos, in care ai ce sa admiri si poti sa te relaxezi oricand!

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.