Home » Evenimente

Festivalul de lăută din Cetatea Neamț

13 August 2015 0 Comentarii
Festivalul de lăută din Cetatea Neamț ajunge anul acesta la cea de-a cincea ediție, având ca oaspeți în perioada 21-23 august muzicieni ai pleadei de lăutiști din România: Constantin LAZĂR (Iași), Costin SOARE (București) și Alexandru CREȚESCU (Timișoara). Sala Sfatului din semeața cetate de hotar așteaptă melomanii de la ceasurile 7 ale serii cu concerte de lăută și recitaluri de poezie medievală. Stihurile vremurilor de mult apuse vor prinde viață între zidurile cetății de hotar grație jupânițelor din Ordinul Mușatinilor (Ținutul Rădăuților) și domnițelor din Ordinul Basarabilor (Klausenburg).

Ceasurile de peste zi vor oferi vizitatorilor ce vor trece de Străjerii Cetății Neamț și de muntenii cu ciobăneşti mioritici aflați la porțile cetății: Commedia dell’arte, școală de dans medieval, ateliere de oralitură, tir cu arc englezesc, școală de scrimă medievală, ateliere lucrative specifice perioadei medievale.

Ediția 2015 a acestui vector de turism cultural este organizată de Centrul Cultural PETRE ȚUȚEA, Societatea Română de Lăută, Consiliul Județean Neamț și Complexul Muzeal Județean Neamț.

Vezi și Festivalul de lăută din Cetatea Neamț – Program pentru copii

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.