Home » Alte evenimente

Evenimente perioada 05 – 11 octobrie 2015

2 October 2015 0 Comentarii

DSC_8711resize

TEATRUL TINERETULUI PIATRA NEAMŢ

Festivalul de Teatru Piatra Neamţ

PLEDEZ PENTRU TINE(RI) este un festival construit sub forma de concurs, care se adresează tinerilor creatori de teatru – actori, regizori, scenografi – cu vârste de maxim 35 de ani, atât din sectorul independent, cât şi de stat. Misiunea Teatrului Tineretului este de a susţine şi promova tinerii artişti din domeniul teatral, iar prin organizarea festivalului, TT-ul îşi propune să creeze un cadru propice pentru exprimarea şi afirmarea acestora.

Pentru această ediţie a festivalului au fost înscrise un număr de 80 de spectacole (produse în perioada ianuarie 2014 – iunie 2015), ceea ce face ca misiunea criticului de teatru Oltiţa Cîntec, selecţionerul Festivalului de Teatru Piatra Neamţ, să fie extrem de dificilă.

BIBLIOTECA JUDETEANĂ „G.T. KIRILEANU″ NEAMŢ

Expoziţii

Voluntariat şi responsabilitate civică

Locaţie: holul Sălii de lectură din cadrul Bibliotecii Judeţene „G. T. Kirileanu” Neamţ

Organizator: Centrul de Informare Comunitară

Vreau să ştiu mai mult !, expoziţie de carte

Locaţie: holul Secţiei de împrumut carte pentru copii & Ludotecă “Ion Creangă” a Bibliotecii Judeţene „G. T. Kirileanu” Neamţ

Organizator: Secţia de împrumut carte pentru copii & Ludotecă “Ion Creangă” din cadrul Bibliotecii Judeţene „G. T. Kirileanu” Neamţ

Calendar aniversar

Calendar aniversar (miniexpoziţie de publicaţii):

Petre Andrei (29 iunie 1891 – 4 octombrie 1940)

François Mauriac (11 octombrie 1885 – 1 septembrie 1970)

Locaţie: holul Sălii de lectură din cadrul Bibliotecii Judeţene “G.T. Kirileanu” Neamţ

Organizator: Sala de lectură carte din cadrul Bibliotecii Judeţene “G.T. Kirileanu” Neamţ

Serghei Esenin şi nemărginirea satului rus 

120 ani de la naşterea scriitorului (3 octombrie 1895)

Locaţie: holul Secţiei de împrumut carte pentru  adulţi

Organizator: Secţia de împrumut carte pentru adulţi

CENTRUL PENTRU CULTURĂ ŞI ARTE “CARMEN SAECULARE” NEAMŢ

Organizează cea de-a treia ediţie a Concursului judeţean de fotografie FOTO(ETNO)GRAFIA. Competiţia se adresează fotografilor amatori sau profesionişti, deţinătorilor de material fotografic în domeniul etnografiei din judeţul Neamţ şi îşi propune atât scoaterea la lumină a documentelor vizuale păstrate în colecţii particulare, cât şi stimularea fotografierii satului viu, contemporan, surprins în elementele care îl definesc. Data limită până la care se vor primi lucrările, decernarea premiilor, locaţia şi ora exactă a acestora vor fi anunţate până la data de 15 octombrie 2015.

COMPLEXUL MUZEAL JUDEŢEAN NEAMŢ

Muzeul de Istorie şi Arheologie Piatra Neamţ

Vernisaj expoziţie “Evoluţia speciei umane”

Zilele Ştiinţei vă aduc, împreună cu Muzeul de Istorie şi Arheologie Piatra Neamţ, o expoziţie inedită despre “Evoluţia speciei umane”, realizată de către artistul plastic, pasionat paleoantropolog, Eduard Constantin Olaru. Expoziţia prezintă o tematică neabordată încă în România, şi anume descendenţa speciei umane, şi îşi propune să reconstituie facial toate craniile de hominide descoperite până în 2013.
Vernisajul va fi însoţit de conferinţa „Despre evoluţionism şi descendenţa speciei umane” la care vor fi ca invitaţi profesori şi cercetători din biologie, antropologie şi arheologie. Expoziţia va fi organizată în sala principală a muzeului şi poate fi vizitată în intervalul 2 octombrie – 15 noiembrie 2015. Vernisajul expoziţiei va avea loc la data de 3 octombrie, la ora 15:00, în cadrul Muzeului de Istorie şi Arheologie Piatra Neamţ.  Intrarea este liberă.

Planetariu mobil la Piatra-Neamţ (5 – 11 octombrie 2015)

Toate planetele din sistemul solar, constelaţiile și galaxiile, vor fi prezente în săptămâna 5 – 11 octombrie 2015 în incinta Muzeului de Istorie şi Arheologie Piatra Neamt sub forma unui fascinant spectacol desfăşurat într-un Planetariu Mobil. Tema principala a spectacolului sunt constelaţiile tradiţionale ale străbunilor tălmacite pe întelesul copiilor dar nu lipsesc nici prezentari ale Sistemului Solar, toate acestea proiectate pe cupola planetariului în cadrul spectacolului. Durata unui spectacol este de 45 min. cu incepere de la ora 9.00 pana la ora 17.00 iar intrarea se face pe baza de programare telefonica la numarul 0752-690245, email la adresa [email protected] sau la sediul Muzeului de Istorie şi Arheologie din strada Mihai Eminescu nr. 10.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.