Home » Alte evenimente

Evenimente perioada 12 – 18 octombrie 2015

9 October 2015 0 Comentarii

DSC_8711resize

TEATRUL TINERETULUI PIATRA NEAMŢ

Festivalul de Teatru Piatra Neamţ

PLEDEZ PENTRU TINE(RI) este un festival construit sub forma de concurs, care se adresează tinerilor creatori de teatru – actori, regizori, scenografi – cu vârste de maxim 35 de ani, atât din sectorul independent, cât şi de stat. Misiunea Teatrului Tineretului este de a susţine şi promova tinerii artişti din domeniul teatral, iar prin organizarea festivalului, TT-ul îşi propune să creeze un cadru propice pentru exprimarea şi afirmarea acestora.

Pentru această ediţie a festivalului au fost înscrise un număr de 80 de spectacole (produse în perioada ianuarie 2014 – iunie 2015), ceea ce face ca misiunea criticului de teatru Oltiţa Cîntec, selecţionerul Festivalului de Teatru Piatra Neamţ, să fie extrem de dificilă.

BIBLIOTECA JUDETEANĂ „G.T. KIRILEANU″ NEAMŢ

De dor, de dragoste, de suflet

Eveniment cultural-artistic realizat de Asociatia T.A.G.M.A Piatra Neamt, în cadrul căruia îi veţi audia pe copiii care au participat la cursurile de folclor şi poezie, în cadrul proiectului “Şcoala de Vară – 2015”. Concomitent vor fi expuse şi colecţia de icoane pictate pe sticlă, realizate de copii în cadrul aceluiaşi proiect.

CENTRUL PENTRU CULTURĂ ŞI ARTE “CARMEN SAECULARE” NEAMŢ

Organizează cea de-a treia ediţie a Concursului judeţean de fotografie FOTO(ETNO)GRAFIA. Competiţia se adresează fotografilor amatori sau profesionişti, deţinătorilor de material fotografic în domeniul etnografiei din judeţul Neamţ şi îşi propune atât scoaterea la lumină a documentelor vizuale păstrate în colecţii particulare, cât şi stimularea fotografierii satului viu, contemporan, surprins în elementele care îl definesc. Data limită până la care se vor primi lucrările, decernarea premiilor, locaţia şi ora exactă a acestora vor fi anunţate până la data de 15 octombrie 2015.

„Coase-ţi ia!” la „Şezătoare”

În cadrul Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ funcţionează, de aproape un an, un adevărat club al pasionatelor de artă populară din Piatra-Neamţ, care se reunesc săptămânal, sub îndemnul „Coase-ţi ia!”, pentru a duce mai departe o artă tradiţională reînviată în ultima perioadă – cusutul iilor populare. Miercuri, 7 octombrie, acestea s-au întâlnit din nou, dar, acum, într-un decor potrivit, care aminteşte de interioarele vechilor case ţărăneşti. Activitatea acestora se va desfăşura în sala cursurilor de artă populară, care a fost reamenajată în cadrul Şcolii Populare de Arte. În noua sală se regăsesc acum un război de ţesut, păretare, covoare tradiţionale şi alte obiecte de uz casnic din gospodăria tradiţională românească, toate, surse de inspiraţie pentru meşteriţele iubitoare de artă populară. În sala care va purta numele „Şezătoarea”, se vor desfăşura şi orele din cadrul cursului de artă populară coordonat, ca şi anul şcolar trecut, de Mădălina Mariuţac. Proiectul „Coase-ţi ia!” are ca scop revitalizarea unei îndeletniciri tradiţionale specifice zonei Neamţ şi readucerea în prim plan a celei mai frumoase piese de port popular românesc – ia. Proiectul s-a bucurat de mare succes în rândul iubitoarelor de artă populară, numărul membrelor clubului mărindu-se la fiecare întâlnire.

COMPLEXUL MUZEAL JUDEŢEAN NEAMŢ

Muzeul de Istorie şi Arheologie Piatra Neamţ

Vernisaj expoziţie “Evoluţia speciei umane”

Zilele Ştiinţei vă aduc, împreună cu Muzeul de Istorie şi Arheologie Piatra Neamţ, o expoziţie inedită despre “Evoluţia speciei umane”, realizată de către artistul plastic, pasionat paleoantropolog, Eduard Constantin Olaru. Expoziţia prezintă o tematică neabordată încă în România, şi anume descendenţa speciei umane, şi îşi propune să reconstituie facial toate craniile de hominide descoperite până în 2013.
Vernisajul va fi însoţit de conferinţa „Despre evoluţionism şi descendenţa speciei umane” la care vor fi ca invitaţi profesori şi cercetători din biologie, antropologie şi arheologie. Expoziţia va fi organizată în sala principală a muzeului şi poate fi vizitată în intervalul 2 octombrie – 15 noiembrie 2015. Vernisajul expoziţiei va avea loc la data de 3 octombrie, la ora 15:00, în cadrul Muzeului de Istorie şi Arheologie Piatra Neamţ.  Intrarea este liberă.

HRAMUL Catedralei Episcopale Roman – Sf. Cuvioasa Parascheva – 14 octombrie

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.