Home » Alte evenimente

Evenimente 01 – 07.08.2016

29 July 2016 0 Comentarii

DSC_8711resize

Festivalul Muntelui Ceahlău

 

06 – 08 august 2016

În perioada 6 – 8 august 2016 în Stațiunea Durău, comuna Ceahlău, județul Neamț va avea loc Festivalul Muntelui Ceahlău. Ceahlăul, Muntele Sfânt al dacilor, numit şi Kogaion ori altarul lui Zamolxe este sărbătorit şi astăzi de locuitorii din satele ce-l înconjoară, de grupurile de turişti şi de pelerini, aşa cum o făceau şi dacii odinioară: toţi urcă pe vârful muntelui, se bucură de răsăritul soarelui, admiră Piramida holografică şi Calea Sacră, fenomene unice în lume care stau la originea Sărbătorii Muntelui Ceahlău, de peste cinci mii de ani, ascultă rugăciunile rostite de preoţii de la schitul de sus, prăznuiesc şi apoi coboară să nu-i prindă amurgul pe munte, pentru a le merge bine tot anul ce urmează. La poalele muntelui, de câteva zeci de ani, autorităţile organizează pentru localnici şi turişti, un eveniment de 2-3 zile, care acum poartă denumirea de Festivalul Muntelui Ceahlău.

La cea de a 42-a ediţie, organizatorii vă oferă în primele două zile un eveniment plin de culoare, joc şi voie bună: spectacole susţinute de Ducu Bertzi & Friends, Daniel Iancu, Ionică Eremia & Dorel Ciot (Piticu), un spectacol pentru copii, o paradă a portului popular urmată de o diversitate de dansuri oferite de ansambluri folclorice româneşti şi străine, foc de artificii, o expoziţie de artă populară, iar în a cea de-a treia zi va avea loc Simpozionul “Turism în Ceahlău – Prezent şi perspective”, aflat la cea de-a patra ediție.

Consiliul Judeţean Neamţ, Consiliul Local al Comunei Ceahlău, Direcţia de Administrare a Parcului Naţional Ceahlău şi Centrul pentru Cultură şi Arte “Carmen Saeculare” Neamţ, organizatorii evenimentului, vă aşteaptă să petreceţi alături de locuitorii zonei 3 zile frumoase, în aerul curat de la poalele maiestuosului Ceahlău

 

Tuning Fest – Piatra Neamț

 

01-07 august 2016

Devenit deja tradiţie, cu patru ediţii în spate, Festivalul de Tuning de la Piatra-Neamţ îşi anunţă deschiderea celei de a V-a ediţii, pe data de 1 august.

De data aceasta, spre deosebire de ediţiile trecute, festivalul nu va mai ţine doar două zile ci se va întinde pe perioada unei întregi săptămâni.

Oragnizatorii, ACS Autocustoms, invită toţi iubitorii de maşini speciale la expoziţii de maşini modificate, în perioada 1-7 august, în Ştrandul Tineretului.

La evenimentul din acest an şi-au anunţat prezenţa peste 200 de proprietari de maşini tunate pentru diferite categorii.

Evenimentul este deja aşezat deja foarte bine pe harta celor care se desfăşoară în România, iar în anul acesta vor fi jurizate şi premiate mai multe categorii: Best Car Of The Show; Best Import Exterior; Best Custom Exterior; Best Autohtona; Best Interior; Best Rims; Best Paint; Best Old School Car; Best Club Display; Best Rat Look; Best AirRide; Best Static fitment; Best AirRide fitment; Best Airbrush; Best DemoCar; Best OEM^^; Best Engine.

În cadrul festivalului vor avea loc demonstraţii drift cu piloţi din Campionatul Naţional de Drift şi Tuning Fest City Parade – parada maşinilor prezente prin unele dintre punctele cheie ale municipiului Piatra-Neamţ.

Iubitorii de distracţie vor avea parte de un after party în aer liber cu DJ şi formaţii cunoscute.

În toate zilele de festival, publicul din Piatra-Neamţ va avea acces nelimitat printre maşinile expuse şi tot în această zi se va face jurizarea maşinilor şi motocicletelor participante.

În trecut, la acest eveniment au fost prezente nume mari ale automibilismului din România cum ar fi Vali Porcişteanu, dublu campion naţional la rally, Emil Ghinea, pilot premiat Campionatului Naţional de Viteză în Coastă şi Gabriel Onofrei, preşedintele Asociaţiei Române De Drift.  „Suntem deja la cea de a cincea ediţie a acestui eveniment am ajuns pe harta evenimentelor de profil din România. Piatra-Neamţ este trecut acolo cu un festival în luna august, ceea ce este foarte important pentru iubitorii de maşini tunate, dar şi pentru publicul larg. În cele şapte zile de eveniment, în afară de ziua de întâlnire avem o serie întreagă de concursuri şi manifestări care vor fi cu siguranţă pe placul publicului“, a spus organizatorul, Alin Roşca.

 

BIBLIOTECA JUDETEANĂ „G.T.KIRILEANU″ NEAMȚ

 

Expoziţii

 

Retrospectivă Constantin Filimon

expoziţie ce reuneşte lucrări ale regretatului artist plastic nemțean Constantin Filimon (din colecția Elena și Vasile Pleșca)

locaţie: Sala „Cupola” a Bibliotecii Judeţene „G. T. Kirileanu” (Bd. Republicii, Nr. 15)

organizator: Compartimentul Imagine şi Patrimoniu din cadrul Bibliotecii Judeţene „G. T. Kirileanu” Neamţ

 

Cartea de poeme

(80 de ani de la moartea scriitoruluo Federico Garcia Lorca – 18 august 1936)

locaţie: holul principal al Bibliotecii Judeţene (Bd. Republicii, nr. 15)

organizator: Secţia de împrumut carte pentru adulţi „Mihail Sadoveanu” a Bibliotecii Judeţene „G. T. Kirileanu” Neamţ

 

Imaginar şi simboluri în literatura pentru copii

locaţie: holul Secţiei de împrumut carte pentru copii şi Ludotecă „Ion Creangă” a Bibliotecii Judeţene (Bd. Republicii, nr. 15)

organizator: Secţia de împrumut carte pentru copii şi Ludotecă „Ion Creangă” din cadrul Bibliotecii Judeţene „G. T. Kirileanu” Neamţ

 

Calendar aniversar

Cezar Ivănescu (6 august 1941 – 24 aprilie 2008)

Cella Delavrancea (15 decembrie 1887 – 9 august 1991)

Ion Negoiţescu (10 august 1921 – 6 februarie 1993)

locaţie: holul Sălii de lectură din cadrul Bibliotecii Judeţene (Bd. Republicii, nr. 15)

organizator: Sala de lectură carte din cadrul Bibliotecii Judeţene „G. T. Kirileanu” Neamţ

 

COMPLEXUL MUZEAL JUDEȚEAN NEAMȚ

 

Expoziţie temporară, Incursiune în lumea copilăriei

Data: 1 iunie – 31 august

Locul desfășurării: Muzeul de Istorie și Etnografie Tg. Neamț

 

Expoziţie temporară, Amoniţi – melci fosili din România

Data: 8 iulie – 26 august

Locul desfășurării: Muzeul de Istorie și Arheologie Piatra Neamț

 

Expoziţie de pictură – Aurel Stanciu

Data: iulie – august

Locul desfășurării: Muzeul de Artă Piatra Neamț

 

Evocare Veronica Micle

Data: 5 august

Locul desfășurării: Casa Memorială „Veronica Micle” Tg. Neamț

 

 

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.