Home » Alte evenimente, Evenimente

COMPLEXUL MUZEAL JUDEȚEAN NEAMȚ – Portrete regale

10 May 2017 0 Comentarii

 

Comunicat

 

 

 

 

La Muzeul de Istorie şi Arheologie Piatra Neamţ se va desfăşura mirecuri, 10 mai 2017, începând cu ora 13.00 un seminar în cadrul căruia vor fi evocaţi cei mai importanţi reprezentanţi ai familiei regale române: Regele Carol I de Hohenzollern-Sigmaringen, Regele Ferdinand, Regina Maria, Regele Carol al II-lea şi Regele Mihai I. Elevii clasei a X-a Arte Plastice, Liceul de Arte „Victor Brauner” coordonați de prof. dr. Luminița Moscalu și dr Mihaela-Cristina Verzea vor rememora cele mai importante momente ale celor opt decenii de monarhie. Activitatea se doreşte a fi interactivă, elevii, împărţiţi pe grupe de lucru, documentându-se anterior asupra fiecărei personalităţi în parte.

Tema își propune să readucă în atenție rolul regelui Carol I și al succesorilor acestuia în construcția României Moderne: de la adoptarea Constituției, la proclamarea Independenței de Stat, de la implicarea României în Primul Război Mondial, la realizarea României Mari, de la regimul de autoritate reprezentat de Carol al II-lea, la abdicarea regelui Mihai și comunizarea țării.

 

Afiș:

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.