Home » Alte evenimente, Evenimente

COMPLEXUL MUZEAL JUDEȚEAN NEAMȚ – Ziua Internațională a Muzeelor (18 mai)

12 May 2017 0 Comentarii

 

Comunicat de presă

 

 

 

 

Ziua Internațională a Muzeelor (18 mai) este marcată la Complexul Muzeal Județean Neamț prin organizarea mai multor activități culturale, între care se înscrie și Târgul Meșterilor Populari, ediția a XIII-a, în perioada 18 – 21 mai 2017, la Muzeul de Istorie din Roman. Această activitate culturală este concepută ca o expoziție în aer liber, in perimetrul Muzeului de Istorie din Roman – curtea casei Nevruzzi, din str. Cuza Vodă, nr. 36.
Domeniile reprezentate în această ediție a târgului sunt: prelucrarea lemnului, a metalelor, a pieilor, olăritul, industria casnică, portul popular, podoabele, confecționarea măștilor și jucăriilor, pictarea ouălor, icoanele, dulciurile trediționale, ș.a. Au fost invitați să participe la Târgul de la Muzeul de Istorie Roman peste 20 de meșteri din țară (jud. Neamț, Iași, Suceava, Botoșani, Vaslui, Covasna, Harghita, Argeș, Prahova, Vâlcea).
Activitatea urmărește încurajarea și menținerea interesului pentru meșteșugurile populare autentice, cunoașterea unor meșteșuguri rare sau aproape dispărute din practica actuală, promovarea meșterilor din zona Romanului și a județului Neamț și integrarea lor înt-un circuit național al manifestărilor de profil, dar mai ales educarea publicului în spiritul tradiției românești și a bunului gust.
Pentru a întări latura cultural – educativă a manifestării se organizează, cu o parte din meșterii prezenți la târg, o serie de ateliere creative (prelucrare lemn, decorare ceramică, împletituri, podoabe) sub supravegherea muzeografului coordonator, la care sunt invitați să participe elevi din ciclul gimnazial și liceal. Responsabil de proiect: muzeograf Relu Butnariu (Muzeul de Istorie Roman – Complexul Muzeal Județean Neamț).
Accesul publicului la standurile meșterilor este gratuit, la fel înscrierea și participarea elevilor la atelierele creative.

Program de vizitare a Târgului:

joi 18 mai: orele 13 – 21
vineri 19 mai: orele 9 – 21
sâmbătă 20 mai: orele 9 – 24 (program special pentru Noaptea Muzeelor)
duminică 21 mai: orele 9 – 17

Invităm publicul iubitor de frumos și susținător al tradițiilor românești să participe la acest eveniment cultural vizitând standurile meșterilor populari.

 

Afiș:

 

Alte detalii pe: https://roman24.ro/fiecare-cu-targul-lui/

 

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.