Home » Alte evenimente, Evenimente

Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Piatra Neamț – CONCERT FOLCLORIC DE GALĂ LA ÎNCHIDEREA FESTIVALULUI “CEAHLĂUL” ediția 2017

9 August 2017 0 Comentarii

 

 

FESTIVALUL INTERNAŢIONAL DE FOLCLOR „CEAHLĂUL”

 

EDIŢIA A XX-A

 

Astă seară, pe platoul de la Curtea Domnească, Festivalul Internațional de Folclor “Ceahlăul”, ediția a XX-a, se încheie, programând un concert de gală.
Organizatorul, Centrul pentru Cultură și Arte “Carmen Saeculare” a invitat să evolueze, alături de grupurile participante la Festival, Ansamblul etnofolcloric “PLĂIEȘII”, din Republica Moldova.

Conceput inițial ca un colectiv mixt de cântece și dansuri, Ansamblul etnofolcloric ‘Plăieșii” a fost creat de Nicolae Gribincea la 15 ianuarie 1989 pe lângă Palatul Republican al Copiilor și Adolescenților. În intervalul 1990 – 1999 a activat pe lângă Liceul Teoretic român-francez “Gheorghe Asachi”, purtând numele de “Stejăreii”.
Actualmente, sub titulatura de “lăieșii”, se află sub egida Preturii sectorului Botanica a municipiului Chișinău. Evoluează ca și colectiv profesionist în cadrul Direcției Cultură a municipiului Chișinău.
La 26 februarie 2014 Ansamblul etnofolcloric “Plăieșii” susține un concert aniversar, la 25 de ani de activitate, cu genericul „Cât îi omul tinerel” la Palatul Național “Nicolae Sulac” din Chișinău.
La 16 februarie 2017, în cadrul unui spectacol susținut la Filarmonica Națională “Serghei Lunchevici”, Ansamblul etnofolcloric lansează două albume: “La casa cu oameni buni” cu cântece de voie bună și pahar și “Tot cu dragostea și dorul” construit pe lirica de dragoste cântată în grup bărbătesc. Ansamblul etnofolcloric “Plăieșii” a devenit laureat al mai multor festivaluri raionale, municipal și republicane: “Să trăiți să înfloriți”, “Florile Dalbe”, “V-am ura, v-am tot ura”, “La vatra horelor”, “Pentru tine Doamne”, “La onor, la datorie”, “Sună tălăncuțele”, “Aprindeți luminile”.
A evoluat cu succes peste hotarele țării: 1989 – la Moscova, 1996, 1997 – București si Iași, 1998 – Milano, 2008 – Cernăuți, 2016 – Vilnius, Padova, Bolognia.

 

Afiș eveniment:

 

 

 

 

 

Trofeu festival:

 

Trofeul Festivalului a fost realizat de către artistul plastic Mircea Răsvan Ciacâru.

 

 

 

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.