Home » Alte evenimente, Evenimente

Biblioteca “G. T. Kirileanu” Piatra Neamt – Înscrieri la atelierele lui Moș Crăciun

25 October 2017 0 Comentarii

biblioteca-kirileanu

 

BULETIN  INFORMATIV

 

 

 

Înscrieri la atelierele lui Moș Crăciun de la Biblioteca Județeană

 

 

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț lansează atelierele lui Moș Crăciun, care se vor desfășura în cadrul Secției de carte pentru copii și Ludotecă „Ion Creangă“.

Primul atelier va fi deschis miercuri, 25 octombrie 2017, și va fi dedicat confecționării artizanale de felicitări pentru Crăciun, globuri pentru împodobit bradul, quilling, ornamente specifice, semne de carte pictate și țesute, jucării din lemn și materiale textile. Atelierele se vor desfășura în fiecare miercuri, în perioada noiembrie-decembrie, între orele 14.00 și 15.00.

Cel de-al doilea atelier, numit Poveste de Crăciun, va fi deschis începând de joi, 2 noiembrie, va funcționa săptămânal, în același interval orar, 14.00-15.00, fiind dedicat scrierii creative de scrisori către Moș Crăciun și povestiri de Crăciun, precum și confecționării de răvașe cu poezii și povești specifice Crăciunului. Totodată, acest atelier își propune să dezvolte abilitățile de lectură publică, fiind folosite scrierile realizate în cadrul atelierului.

Sunt așteptați copii de toate vârstele, din Piatra Neamț, dar și din județ.

De asemenea, urmează să fie deschis un atelier de teatru pentru copii, în care să fie prezentate tradiții, obiceiuri, scenete și colinde de Crăciun. Sunt așteptate ca partenere la acest atelier unitățile de învățământ din județ. Mai mult, prin participarea bibliotecilor publice din județ la acest atelier se dorește realizarea unor întâlniri în cadrul cărora să fie identificate tradițiile și obiceiurile specifice diverselor zone ale județului, care să fie prezentate pe scena Târgului de Crăciun organizat de Consiliul Județean pe platoul Curții Domnești din Piatra-Neamț.

Punctul culminant al prezentării de tradiții și obiceiuri populare va aparține unui grup de elevi de la Liceul cu predare în limba română „Lucian Blaga“ din Tiraspol, Transnistria.

 

Mihaela Mereuță

Director-manager

 

 

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.