Home » Alte evenimente, Evenimente

Pictură Dumitru Bezem, poezie și mărțișoare, la Biblioteca Județeană

22 February 2018 0 Comentarii

 

Comunicat de presă

 

 

 

 

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ vă invită vineri, 23 februarie 2018, ora 16.30, în Sala Cupola, la o nouă întâlnire prilejuită de bucuria sărbătorilor tradiționale de Dragobete și Mărțișor.

În decorul plin de culoare și optimism al florilor din viziunea plastică a pictorului Dumitru Bezem și al mărțișoarelor realizate în Atelierul de meșteșuguri „Elena Niță Ibrian“ din cadrul bibliotecii, se va povesti despre tradițiile de Dragobete și Mărțișor și despre forța binefăcătoare a simbolurilor și a poeziei ca destăinuire. Cu acest prilej va fi lansat volumul de poezii „Amintiri stinghere“ al autoarei nemțene Elisa Afemeii, în universul cărora ne va introduce profesorul George Brăescu. Va recita din versurile autoarei bibliotecarul și scriitorul Dan Iacob.

Întâlnirea va fi armonizată cu melodii folclorice interpretate de Sorana Mihaela Dascălu, elevă la Liceul de Arte „Victor Brauner“ Piatra-Neamț.

Expoziția de pictură Dumitru Bezem, consacrată florilor, este oferită cu generozitate de familia de colecționari pietreni Elena și Vasile Pleșca, iar decorul de mărțișoare tradiționale este creat sub îndrumarea meșterilor populari Maria Tamaș, Gabriela Pruteanu și Elena și Vasile Ciocârlan.

Moderatorul întâlnirii este bibliotecara Cristina Roman-Popovici.

 

 

Galerie foto:

 

 

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.