Home » Alte evenimente, Evenimente

Curs de formare „CODE Kids“

20 March 2018 0 Comentarii

biblioteca-kirileanu

 

 Comunicat de presă

 

Copiii fac coding în bibliotecile publice

                             23 – 25 martie 2018

 

 

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț organizează în parteneriat cu Fundația Progress și Asociația ETIC cursul de formare din cadrul „CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice“ din județul Neamț.
Astfel, în perioada 23-25 martie 2018, la Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț vor fi instruiți bibliotecarii și câte doi copii din localitățile partenere în proiect: Biblioteca Comunală Tazlău, Biblioteca Comunală Gherăești, Biblioteca Comunală Bîra, Biblioteca Comunală Tămășeni și Biblioteca Comunală Girov.
Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț va oferi suport în organizarea cursurilor de formare inițială în coding pentru bibliotecari locali și copii cu rolul de Ambasadori ai proiectului, va organiza un club de coding în cadrul bibliotecii județene și va organiza târguri de știință pentru copiii din județ.
Proiectul „CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice“ are ca scop crearea unei comunități active de copii, tineri și bibliotecari prin înființarea de cluburi de coding în bibliotecile publice din diferite zone ale României. Aceste cluburi vor contribui la dezvoltarea competențelor digitale și STEM ale copiilor și la implicarea acestora în viața comunității din care provin, prin rezolvarea unor teme digitale creative. Prin activitățile de formare și atelierele organizate în cadrul cluburilor de coding nou înființate deschidem o fereastră către explorarea lumii digitale, cu oportunitățile sale de dezvoltare și învățare, astfel încât în următorii 3 ani, la nivel național 2.149 de copii din mediile rural și urban mic, cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani, să fie încurajați să se implice activ și chiar să urmeze o carieră în tehnologie.
„CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice“ este un proiect al Fundației Progress din Bistrița realizat în parteneriat cu Asociația ETIC din Cluj și având sprijinul financiar al Fundației Româno-Americane.

 

Director-manager,

Mihaela Mereuță

 

Foto:

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.