Home » Mănăstiri, Obiective turistice, Pelerinaje la mănăstiri, Promovare Turistică

Povestea icoanelor sfinte de la mănăstirile Neamț și Bistrița

23 April 2018 0 Comentarii

Povestea icoanelor sfinte de la mănăstirile Neamț și Bistrița

 

Mărturii ale credinței în Dumnezeu, mai multe icoane din ținutul Neamțului s-au dovedit de-a lungul timpului făcătoare de minuni pentru creștinii care, aflați în nevoi și suferințe, au cerut ajutor, iar rugăciunile lor fierbinți le-au fost ascultate.

Aflată la doar 16 km de orașul Târgu Neamț, Mănăstirea Neamț, valoare simbol a spiritualității ortodoxe și a culturii românești, adăpostește cea mai veche și mai de preț icoană din România care o înfățișează pe Maica Domnului cu Pruncul în brațe. Icoana, numită Lidianca, avându-l pictat pe spate pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, a fost făcută în anul 665, în Lida, ca reproducere a unei alte icoane aparute în mod miraculos pe un stâlp de lemn, în anul 35 după Hristos. De-a lungul secolelor icoana face minuni pentru credincioși. Sute de bolnavi fără scăpare s-au vindecat, alții au găsit alinare și îndreptare, venind cu credință să ceară ajutor la Maica Domnului. Și astăzi, pelerinii și credincioșii sunt uluiți să vadă că icoana sfântă lăcrimează în preajma unor mari tulburări sau nenorociri abătute asupra omenirii.

Galerie foto:

 

La Mănăstirea Bistrița icoana care o înfățișează pe Sfânta Ana cu Maica Domnului în brațe este recunoscută de credincioși prin darul ei de a rezolva în mod miraculos până și cele mai grele probleme pe care le-au avut aceștia în familie. Călugării mărturisesc că de-a lungul anilor, icoana Sfintei Ana a vindecat mai mulți copii, iar sute de familii aflate în pragul despărțirii au venit plângând în fața icoanei, apoi viața lor s-a schimbat și au trăit în deplină armonie.

Galerie foto:

Multe astfel de mărturisiri pot fi aflate și la alte lăcașuri sfinte din Neamț, cum sunt mănăstirile Giurgeni, Bisericani, Durău, Almaș, Horaița, biserica de la Trifești și altele. Trebuie doar să le treceți pragul și să vă rugați cu credință pentru minunile pe care vi le doriți în viața voastră.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.