Home » Alte evenimente

Lansarea volumului de sonete „Vis și abis“ de Mihai Merticaru, la Biblioteca Județeană

24 May 2018 0 Comentarii

 Lansarea volumului de sonete „Vis și abis“ de Mihai Merticaru, la Biblioteca Județeană

 

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț găzduiește lansarea volumului de sonete „Vis și abis“ de Mihai Merticaru, joi, 24 mai 2018, începând cu ora 17:30. Acest al douăzecilea volum semnat de Merticaru, recent apărut la Editura Mușatinia, va fi prezentat de scriitorii Lucian Strochi, Dorin Ploscaru și Leonard Rotaru, moderator fiind Dan Iacob.

Evenimentul, care marchează și apropiata împlinire a vârstei de 80 de ani a autorului, va cuprinde și momente muzicale realizate de elevii Miruna Baroi (pian) și Marcu Bălău (chitară) de la Liceul de Arte „Victor Brauner“ din Piatra-Neamț.

Conform Dicționarului explicativ al limbii române (1998), sonetul este o poezie cu formă prozodică fixă, alcătuită din 14 versuri repartizate în două catrene cu rimă îmbrățișată și două terține cu rimă liberă.

Mihai Merticaru (născut 20 iunie 1938, Rediu, județul Neamț) este poet, eseist și gazetar. Absolvent al Facultății de Filologie a Universității „Al.I. Cuza“ Iași (1960-1965). Funcționează ca profesor titular în Piatra-Neamț, cu o întrerupere de 6 ani (1968-1974), când este angajat ca redactor la ziarul „Ceahlăul“. Din anul 2000 face parte din colegiul redacțional al revistei de literatură și artă „Antiteze“ din Piatra-Neamț. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România – 26 februarie 1999. A fost inclus în mai multe antologii românești și străine. Colaborează la diverse reviste literare din țară și din străinătate.

 

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.