Home » .: Promovare Turistică :., Circuite turistice, Obiective turistice, Parcul Național Ceahlău, Parcuri și rezervații, Promovare Turistică, Stațiuni turistice și balneoclimaterice, Trasee montane, Trasee montane în Masivul Ceahlău

Tabere pentru copii cu program educativ în Stațiunea Durău

13 July 2018 1 Comentariu

 

Tabere pentru copii cu program educativ în Stațiunea Durău

O vacanță de neuitat!

 

 

Așezată în comuna Ceahlău din județul Neamț, într-o poiană însorită pe versantul de N – V al Muntelui Ceahlău, la o altitudine de 820 m, Stațiunea Durău oferă mai multe locații în care se organizează tabere. Interesant este că, aici, taberele nu includ doar drumeții pe munte și vizite la obiective ci și o serie de programe educative deosebite, printre care activități sportive, ateliere de teatru, dans, arte vizuale, grădinărit, arhitectură, fotografie, film, laboratorul copiilor, modelaj, meșteri iscusiți, echitație, jocuri pe echipe, căutare de comori, karaoke și alte jocuri specifice în parcurile de aventură. Programul cu activitați dintre cele mai diverse are ca scop dezvoltarea inteligențelor multiple ale copiilor și adolescenților prin descoperirea de noi pasiuni, prin îmbunătățirea capacității de relaționare și comunicare, dezvoltarea abilităților practice, stimularea creativității, a capacității de lucru în echipă și multe altele.

Galerie foto:

Stațiunea este una dintre cele mai vestite din județul Neamț, fiind înconjurată de brazi și peisaje superbe, reprezentând totodată și locul de pornire pe două dintre cele mai frecventate trasee de pe Masivul Ceahlău. Drumețiile de aici duc spre Vârful Toaca (1900 m) și Vârful Ocolașul Mare (1907) cu trecere pe la Cabana Fântânele (1220 m). Dacă se urcă prin Poiana Vesuri (1195 m), traseul duce la Cascada Duruitoarea (1270 m), iar ultimul popas va fi sus, la Cabana Dochia (1750 m). Grupurile de copii și în general toți turiștii care vizitează Ceahlăul spun că au parte de fiecare dată de o experiență cu totul aparte. Astfel, acest munte sfânt al românilor este renumit pentru frumusețea copleșitoare, istoria, legendele și misterul care îl învăluie.

Galerie foto:

La numai 9 km de Stațiunea Durău, se află „marea dintre munți”, cel mai mare lac artificial din țară, Lacul Izvorul Muntelui. Se pot face plimbări cu barca, șalupa, miniyachtul sau hidrobicicleta. De asemenea, se poate opta pentru o mini-croazieră cu vaporașul, iar iubitorii de sporturi nautice vor putea schia sau vor face scufundări. Tot aici, Barajul Bicaz, de 120 de metri, impresionează prin dimensiune, fiind cel mai mare baraj de greutate de pe râurile interioare din România.

Galerie foto:

Un alt obiectiv este misterioasa stâncă Piatra Teiului, momument al naturii de 23 de metri, poziționată chiar la „coada lacului” Izvorul Muntelui. Priveliștile sunt și aici de-a dreptul copleșitoare, iar zona este locul de plecare spre alte 3 trasee către crestele Masivului Ceahlău. Taberele pot include și alte vizite la obiective, cum ar fi Mănăstirea Durău– chiar din stațiune- sau Palatul Cnejilor, cu biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din comuna Ceahlău.

Galerie foto:

Un astfel de program de tabără ajunge la un preț de aproximativ 800 lei / copil pentru un sejur de 7 zile cu toate facilitățile incluse și care îmbină drumețiile montane cu vizite la obiectivele turistice din apropiere și cu diverse alte activități. Toate acestea au rolul de a duce la descoperirea de noi pasiuni și sunt cu siguranță ingredientele unei vacanțe de vis pentru copii și adolescenți.

Galerie foto:

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

1 Comentariu »

  • Ioana a spus:

    Cunosc zona.Este extraordinara! Activitățile desfășurate acolo sunt atractive și apreciate de copii.

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.