Home » .: Promovare Turistică :., Agrement, Obiective turistice, Promovare Turistică

De la pescuit și caiac sau călărie, la via ferrata și zbor cu parapanta în Neamț

14 September 2018 0 Comentarii

 

De la pescuit și caiac sau călărie, la via ferrata și zbor cu parapanta în Neamț

Turism de aventură și timp liber în Neamț

 

 

 

Fie că vorbim de drumeții pe traseele amenajate pentru turiști în parcurile ṣi rezervațiile naturale, fie că ne gândim la pescuit, vânătoare, ciclism, călărie, înot sau chiar escaladă, via ferrata, zbor cu parapanta, caiac, paintball, tir cu arcul, județul Neamț este locul ideal pentru petrecerea timpului liber și practicarea activităților de mișcare.

Galerie foto:

Dacă pornești pe drumurile de munte pe jos sau cu bicicleta, vei descoperi istoria locurilor, vei putea admira arhitectura caselor tradiționale de munte și pășunile alpine sau munții scăldați în soare și vei auzi foșnetul pădurilor și susurul apelor repezi și limpezi de munte.

Pasionații de călărie și plimbări cu trăsura, dar și de spectacole și concursuri sportive ecvestre, au la dispoziție cursurile și activitățile de agrement oferite de Baza Hipică Virgil Bărbuceanu din Piatra Neamț, dar și de Depozitul de armăsari Dumbrava, situat în apropiere de Tîrgu Neamț.

Galerie foto:

Lacurile, apele curgătoare și iazurile din județul Neamț sunt adevărate oaze de relaxare, mai ales că iubitorii de pescuit găsesc aici numeroase locații unde își pot exersa abilitățile, iar alții pot practica sporturi nautice, ca înotul, caiac canoe, plimbări cu hidrobicicleta sau miniyachtul pe lacurile Bâtca Doamnei și Lacul Izvorul Muntelui.

Galerie foto:

Județul Neamț este, de asemenea, tărâmul pasionaților de alpinism. Aici, zonele de munte cu pereți stâncoși oferă condițiile necesare practicării escaladei, un sport care dezvoltă rezistenţa, forţa, viteza, îndemânarea şi deprinderea de a acţiona repede şi precis. Câteva dintre aceste locații sunt Cheile Bicazului, Parcul Național Ceahlău, zona Sihla din Parcul Natural Vânători, Rezervația Cheile Șugăului – Munticelu.

Galerie foto:

Pe lângă parcurile de aventură, pentru cei mai curajoși și pasionați de aventură și adrenalină, în Neamț există, din vara anului 2017, cel mai lung și modern traseu montan via ferrata din România, denumit „Astragalus”, aflat în Rezervația Naturală Cheile Șugăului-Munticelu. Proiectul reprezintă, totodată, cea mai ambițioasă inițiativă de educație ecologică și conservare a biodiversității din zonă.

Tot în Neamț, poți simți libertatea deplină zburând la propriu peste peisaje de vis cu motodeltaplanul, parapanta sau parașuta. Aviasport, un aeroclub privat, situat în Girov, la doar 12 km de municipiul Piatra Neamț, organizează cursuri și stagii de zbor pentru motodeltaplane. Alte servicii ale aeroclubului sunt plimbările cu ATV-ul, cu motocicleta, tiroliana, lansare parașutiști, închiriere de aeronave piloților licențiați și altele.

Galerie foto:

 

 

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.