Home » Alte evenimente, Evenimente

Zilele ,,Ion Creangă”- Ediția XLIX

14 December 2018 0 Comentarii

                                                                       

Zilele ,,Ion Creangă”- Ediția XLIX

         

        

 

 

 

Vineri, 14 decembrie, începând cu ora 12.30, la Muzeul Memorial ,,Ion Creangă” – Humulești, va debuta o nouă ediție a Zilelor ,,Ion Creangă”. Evenimentul, organizat de Complexul Muzeal Județean Neamț este deja o manifestare de tradiție, care își propune, ca în fiecare an, omagierea scriitorului.

Manifestarea va debuta la Humulești cu alocuțiunile invitaților, urmate apoi de un ansamblu de colinde interpretate de elevii de la școlile din Târgu Neamț. Tot vineri, începând cu ora 16, la Muzeul de Istorie și Etnografie din Târgu Neamț va fi vernisată expoziția de grafică ,,Amintiri din Copilărie” a artistului Mihail Solodchi din Republica Moldova. Expoziția este rodul unei colaborări cu Muzeul Național al Literaturii Române din Iași și va fi prezentată de către muzeograful Roxana Diaconu. Va urma apoi o prelegere a prof. univ. dr. Constantin Parascan, pentru ca ulterior, cei prezenți să vizioneze două filme documentare, realizate în anii ’50 și care ilustrează diverse aspecte din viața și opera lui Creangă. Expunerea celor două filme documentarea este posibilă cu sprijinul Arhivei Naționale de Filme.

Sâmbătă, 15 decembrie, începând cu ora 9, la Biserica ,,Sf. Nicolae” din Humulești va fi oficiată o slujbă de pomenire a scriitorului și a familiei sale.

,,Ca în fiecare an ne propunem să aducem un modest omagiu scriitorului humuleștean, prin intermediul unui eveniment care a devenit tradiție. Încercăm să păstrăm specificul acestei manifestări, aflată la cea de-a XLIX-a ediție, mai ales că administrăm casa în care s-a născut Creangă. Ne exprimăm speranța că locuitorii din Târgu Neamț ne vor fi alături și că vor dori să participe la acțiunile noastre dedicate scriitorului care definește această zonă” a declarat Dorin-Ciprian Nicola, managerul Complexului Muzeal Județean Neamț.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.