Home » .: Promovare Turistică :., Agrement, Evenimente, Obiective turistice, Promovare Turistică, Stațiuni turistice și balneoclimaterice

Liber la distracție pe pârtiile din Neamț

11 January 2019 0 Comentarii

Acum că iarna și-a intrat pe deplin în drepturi, iubitorii sporturilor de iarnă sunt așteptați pe pârtiile din județul Neamț. La Piatra Neamț, pârtia de schi Cozla s-a deschis oficial joi, 10 ianuarie, iar în stațiunea montană de la poalele muntelui Ceahlău, pârtia de schi și săniuș Durău Park s-a deschis sâmbătă, 12 ianuarie 2019.

Cu o lungime de 965 m, lățime de 20 m, altitudine de 647 m la plecare și 387 m la sosire și înclinare medie de 27%, pârtia de schi Cozla din Piatra Neamț este o pârtie de nivel mediu pentru avansați, motiv pentru care se recomandă turiștilor să fie prudenți și să folosească echipament complet de protecție. Începătorii au posibilitatea să urmeze o serie de cursuri cu instructori/ monitori de schi, pentru a învăța să practice în mod corect acest sport.

Pârtia de schi se află în cadrul Complexului de agrement de pe dealul Cozla unde turiștii găsesc multiple posibilități de distracție și recreere. Accesul la partia de schi se face fie cu mașina pe un drum pietruit care pleacă de lângă Grădina Zoologică, situată în strada Ștefan cel Mare sau cu telegondola. Având stația de pornire lângă gară și stația de sosire pe dealul Cozla, telegondola este cel mai rapid mijloc de transport spre pârtie. Dispune de 22 de gondole, iar durata traseului este de 6 minute.

Înconjurat de un peisaj montan deosebit, platoul Cozla are o deschidere de 360 de grade asupra orașului, iar întregul parc este amenajat în terase successive, oferind turiștilor mai multe puncte de belvedere spre oraș și împrejurimi. Tot de aici se pleacă și spre traseele de drumeție spre Cârlomanu, cartierul Dărmănești și rezervația geomorfologică „Trei Căldări”. Pe lângă distracție și multă mișcare, cei care ajung pe pârtia Cozla se pot bucura și de peisaje minunate asupra orașului Piatra Neamț, denumit și Perla Moldovei.

În acest sezon un abonament de luni-vineri cu urcări nelimitate costă 200 lei, un skipass de o zi – 100 lei, skipass pentru jumătate de zi – 60 lei, o urcare cu telescaunul – 8 lei, iar copiii cu vârsta până în 14 ani au reducere 50%. Mai mult cei care achiziționează abonamente sau skipass pentru întreaga zi beneficiază de un acces gratuit la Baia Comunală.

Programul de funcționare al pârtiei Cozla este de luni până vineri între orele 11:00 -15:00 și 16:00 – 19:00, iar în zilele de sâmbătă și duminică între orele 10:00 -15:00 și 16:00 – 20:00.

Și pe pârtia din stațiunea montană Durău se anunță distracție mare pentru turiști. Cât e sezonul rece prielnic sporturilor de iarnă, Durău Park oferă acestora numeroase evenimente, concursuri de sănii, coborâri spectaculoase pe schiuri în slalom sau în viteză, jocuri de lumini laser, focuri de artificii, muzică și multe alte atracții.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.