Home » .: Promovare Turistică :., Agrement, Obiective turistice, Parcuri și rezervații, Promovare Turistică

Feerie în județul Neamț, ținutul peisajelor de poveste

4 February 2019 0 Comentarii

Iarna, județul Neamț pare desprins din povești. Situat în partea de nord – est a țării, ținutul ilustrează sintetic bogăția peisajului întregii țări. Aici, în Neamț, este locul unde toate frumusețile naturii se împletesc în chip armonios. Asemănat cu un muzeu în aer liber cu peisaje unice și deosebit de spectaculoase, județul Neamț cuprinde 3 parcuri naționale și 5 lacuri pitorești. Cel mai mare dintre acestea, Lacul Izvoru Muntelui este denumit și „marea dintre munți” (35 km lungime), în luciul căreia se oglindește falnic muntele sfânt al românilor, Masivul Ceahlău.

În Neamț, turiștii găsesc locuri cu adevărat pitorești. Cheile Bicazului reprezintă una dintre cele mai spectaculoase și atrăgătoare zone turistice ale țării, iar renumitul ținut al zimbrului este destinația din România inclusă în Top 100 de Destinații Sustenabile. Tot în Neamț, Lacul Cuejdel, un luciu de apă străpuns de trunchiuri de copac, înconjurat din toate părţile de pădure, este o oază de sălbăticie, un peisaj ce îşi schimbă culorile de la un anotimp la altul, impresionând de fiecare dată.

Unicitatea județului Neamț este dată fără îndoială și de Muntele Ceahlău, învăluit în mister și spiritualitate. Miracol etern, mereu viu și copleșitor, al naturii, conturat de pereții abrupți, ce-i dau și aspectul de cetate, Ceahlăul este una dintre cele mai pitorești zone montane din țară. Iarna, turiștii se simt aici ca într-un paradis, un tărâm de zăpadă plutind într-o mare de nori, cu brazi înalți și creste înzăpezite care se pierd în lumina soarelui.

Nicăieri în România nu există un loc care să adăpostească o atât de bogată ṣi rodnică viaṭă călugărească precum Ţinutul Neamṭului. Sălbăticia munṭilor, desiṣul pădurilor, liniṣtea poienilor ṣi frumuseṭea văilor reprezintă vetre unde credinṭa în Dumnezeu nu s-a stins niciodată. 

Neamțul, tărâmul unde se regăsesc cele patru mituri fundamentale ale românilor: mitul întemeieriimitul jertfei și al creației, mitul mioritic și mitul zburătorului este totodată și cel mai întâlnit tărâm românesc în pagini de beletristică.

Iarna, județul Neamț este locul ideal pentru ski și săniuș pe pârtiile special amenajate, Durău Park și Cozla dar și pentru drumeții pe traseele practicabile din parcurile ṣi rezervațiile naturale.

Tot în Neamț poți simți libertatea deplină zburând la propriu peste peisaje de vis cu motodeltaplanul, parapanta sau parașuta. Aviasport, un aeroclub privat organizează cursuri și stagii de zbor pentru motodeltaplane, având și alte servicii, plimbări cu ATV-ul, cu motocicleta, tiroliana, lansare parașutiști, închiriere de aeronave piloților licențiați, etc.

Toate acestea, dar și multe altele fac din județul Neamț o destinație preferată de turiștii din țară și din străinătate care, odată ce descoperă aceste locuri, își doresc să revină curând.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.