Home » Alte evenimente, Evenimente

Lansări de carte, la Biblioteca Județeană

27 March 2019 0 Comentarii

 

Lansări de carte, la Biblioteca Județeană

 

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț găzduiește două lansări de carte în a doua parte a acestei săptămâni. Cartea de poezii „Freamătul din claviaturile nostalgiei“ de Emil Ariton, apărută la Editura Ateneul Scriitorilor din Bacău, va fi lansată joi, 28 martie 2019, de la ora 16.30, în Sala Cupola. Desfășurată sub semnul împlinirii vârstei de 70 de ani de către poet chiar în acea zi, lansarea îi va avea ca invitați speciali pe scriitorii Lucian Strochi, Cristian Livescu și Nicolae Scurtu.

Emil Ariton s-a născut la 28 martie 1949, la Bucșești, județul Bacău, este absolvent al Universității „Al.I. Cuza“ din Iași și este profesor de matematică. După ce a debutat în 1969, în revista „Gaudeamus“ a Institutului Pedagogic din Bacău, a publicat versuri în diferite reviste din Moldova și a traversat o perioadă de tăcere de 15 ani, timp în care n-a încetat să iubească poezia, în prima etapă de „joc secund“ și de contaminare cu arta cuvântului, a frecventat asiduu cenaclurile literare „Calistrat Hogaș“ și „Petrodava“ din Piatra-Neamț. A mai publicat cinci cărți: „Transplant de sinceritate“, Editura Crigarux, Piatra-Neamț, 2007, „Răstălmăciri, fantezii, retrostihuri“, Editura Timpul, Iași, 2009, „Chipul speranței“, Editura Corgal Pres, Bacău, 2012, „Spre zări neștiute, spre stranii tărâmuri“, Editura Crigarux, 2014 și „Jucăria de versuri a zodiacului“, Editura Nona, Piatra-Neamț. Este membru al Societății Scriitorilor din Județul Neamț, inclus cu un grupaj de poezii în „Antologia Scriitori din Neamț“, Editura „Răzeșu“, 2012. În 2014 apare în „Dicționarul scriitorilor nemțeni“, scris de Constantin Tomșa.

De asemenea, romanul „Demonul mărilor“ de Ioana Georgiana Nistor, apărut la Editura ePublishers București, va fi lansat vineri, 29 martie, tot în Sala Cupola, de la ora 17:00. Invitații speciali ai acestei manifestări sunt Silvia S. Aniței, Andrei Bogdan și Cristina Teodora Știrbu.

Galerie foto:

 

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.