Home » .: Promovare Turistică :., Evenimente, Festivalul Muntelui Ceahlău, Festivaluri organizate de Consiliul Județean Neamț, Obiective turistice, Parcul Național Ceahlău, Promovare Turistică, Stațiuni turistice și balneoclimaterice
,

În curând, Festivalul Muntelui Ceahlău, 3 – 4 august 2019, ediția a-45-a

12 July 2019 0 Comentarii

 

Pregătiri pentru ziua „Muntelui Sfânt” – an de an, o sărbătoare mult așteptată

 

 

 

Galerie foto:

Și în acest an, începutul lunii august va marca sărbătoarea Muntelui Ceahlău. Mii de turiști vor fi în zilele de 3 și 4 august la poalele muntelui, în stațiunea Durău, unde vor cânta și dansa cu artiști renumiți. Sâmbătă seara, pe scenă vor urca Lidia Buble, Cristina Bălan și Mark Stam, iar duminică va fi, așa cum se întâmplă în fiecare an, ziua dedicată folclorului românesc și internațional, dansului popular și unei frumoase parade, pe străzile Durăului, a costumelor tradiționale din mai multe colțuri ale lumii. Evenimentul se va încheia cu două recitalui ale îndrăgitelor cântărețe de folclor Mioara Velicu și Mihaela Gurău și, bineînțeles, cu un foc de artificii pregătit de gazdele evenimentului.

Dacă la poalele muntelui, sărbătoarea se desfășoară în acorduri muzicale, sus, pe această „piatră nestemată” a Moldovei, numită și „Olimpul Moldovei” sau Muntele Sfânt al dacilor, „Kogaion” ori „Altarul lui Zamolxe”, turiștii pot observa două fenomene unice în lume: Umbra Piramidei și Calea Cerului. Acestea fac din Ceahlău un obiectiv cel puțin tot atât de interesant ca Stonehenge sau piramidele egiptene. Astfel, în zilele de sărbătoare, mulți turiști urcă și pe Muntele Ceahlău, singurul munte sfânt din țară cu hramul pe 6 august, atunci când lumea creștină sărbătorește „Schimbarea la Față a Mântuitorului”.

 Galerie foto:

Cele două fenomene au fost observate încă din cele mai vechi timpuri: în jurul zilei de 6 august, oamenii locului mergeau sus pe munte şi asistau, la răsăritul soarelui, la cele două minuni ale Ceahlăului. În „Descriptio Moldaviae”, Dimitrie Cantemir vorbeşte despre Calea sacră, iar unii cercetători apreciază că prin Vârful Toaca (1.904 m) trece una din axele energetice ale globului pământesc.

Dacă doriți să descoperiți toate acestea și multe altele, vă invităm să urcați pe „Muntele Vrăjit” și să participați, în weekendul 3-4 august, la o sărbătoare a culorilor și a veseliei în stațiunea Durău, unde surprizele se vor ține lanț.

Festivalul Muntelui Ceahlău este un eveniment organizat în fiecare an de către Consiliul Județean Neamț și Consiliul Local al Comunei Ceahlău, în parteneriat cu Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț și Direcția de Administrare a Parcului Național Ceahlău.

Galerie foto, ediția august 2018:

 

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.