Home » .: Promovare Turistică :., Evenimente, Obiective turistice, Promovare Turistică
, ,

Judeţul Neamţ la Târgul de Turism al României, 14-17 noiembrie 2019

14 November 2019 0 Comentarii

Ținuțul Neamțului, filă de istorie

Începând de astăzi și până duminică, 17 noiembrie 2019, oferta turistică a județului Neamț este promovată la Târgul de Turism al României, ediția a 42 a. Vă invităm în standul special amenajat din Pavilionul expozițional B1, unde veți pătrunde, simbolic, între zidurile Cetăţii Neamţ, trăind o adevărată lecție de istorie de peste 500 de ani și de asemenea, tot simbolic, veți avea acum ocazia să îi cunoașteți pe străjerii lui Ştefan cel Mare, pe domnițele din acele vremuri şi chiar să dansați pe ritmuri tradiţionale din zonă.

Galerie foto:

Prin obiectivele sale turistice și frumuseţea cadrului natural, Judeţul Neamț ocupă un loc aparte în România. Vatră de valori tradiționale și spirituale autentice, Neamțul este cunoscut pentru edificiile sale vechi, lăcaşurile de cult, muzeele şi casele memoriale, care dețin colecţii de mare valoare. Aici s-au scris importante pagini din istoria și literatura română, iar Cultura Cucuteni, unică în Europa și veche de circa șase milenii, își are obârșia în această minunată zonă. Tot în Neamț veți descoperi arta populară și gastronomia specifice, mult apreciate de turiștii de peste tot din tară și din străinătate, iar în apropierea sărbătorilor de iarnă, veți fi încântați de farmecul tradițiilor și obiceiurilor care se mai păstrează și astăzi în satele ridicate pe vechi așezări de acum câteva mii de ani, cu peisaje deosebit de pitorești.

Galerie foto:

Vă așteptăm în județul Neamț, ținut emblematic, locul în care decoperiți Masivul Ceahlău, „Olimpul Moldovei” și muntele sfânt al românilor, renumitul ținut al zimbrului, premiat la nivel mondial, dar și turismul de aventură, precum și așezămintele vechi monahale ce adăpostesc o bogată și rodnică viață călugărească și care vă așteaptă să le treceți pragul, aici, în Neamț, ascunse tainic în sălbăticia munṭilor, în desiṣul pădurilor, în liniṣtea poienilor ṣi în frumuseṭea văilor.

Galerie foto:

Prin urmare, haideți să petreceţi o vacanță de vis într-un ținut plin de semnificații, în care fiecare loc are o poveste, Neamțul fiind totodată și tărâmul care deține indubitabil cele mai multe pagini de beletristică închinate de scriitori români sau străini vreunui meleag românesc!

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.