Home » .: Promovare Turistică :., Circuite turistice, Evenimente, Obiective turistice, Parcul Natural Vânători Neamț, Parcuri și rezervații, Promovare Turistică
, , , ,

Ţinutul Zimbrului din Neamț, descoperit de pasionații de fotografie

27 January 2020 0 Comentarii

Singura regiune din Europa unde zimbrul poate fi întâlnit în același timp în libertate, semi-libertate și în captivitate.

Galerie foto:

Situată în nordul judeţului Neamţ, la graniţa cu judeţul Suceava, cu precădere în raza comunelor Agapia, Bălţăteşti, Crăcăoani, Vânători Neamţ şi a oraşului Târgu Neamţ, microregiunea Ținutul Zimbrului se întinde pe versantul estic al Munţilor Stânişoarei, în partea estică a Carpaţilor Orientali şi peste Subcarpaţii Neamţului, acoperind o parte a bazinelor râurilor Ozana (Neamţu) şi Cracău. Frumuseţea și pitorescul locurilor au fost surprinse și de participanții la cea de-a doua ediție a proiectului „Descoperă Ținutul Neamțului” organizat de Consiliul Județean Neamț în luna decembrie a anului trecut.

Galerie foto:

Tot în aceste locuri pline de farmec și istorie, în anii 1970, s-au filmat peliculele „Fraţii Jderi“ şi „Ştefan cel Mare – Vaslui 1475“. Destinație aflată ÎN TOP 100 MONDIAL, Ţinutul Zimbrului este o locație cu atât mai interesantă și mai importantă cu cât ea se bucură în ultimii ani de o recunoaștere internațională de anvergură. Astfel, anul 2019 reprezintă al treilea an consecutiv, în care Ținutul Zimbrului este singurul obiectiv din România prezent în Top 100 Sustainable Destinations, o selecţie a celor mai importante destinaţii turistice „verzi“ din întreaga lume, realizată de experţi din domeniu. „E o recunoaştere foarte valoroasă, care ne-a permis accesul în culisele dezvoltării turistice sustenabile la nivel mondial. O distincţie care se acordă comunităţilor ce reuşesc să lucreze împreună pentru a-şi pune în valoare cultura, tradiţiile și oamenii, într-o manieră responsabilă şi durabilă”, susţine Geanina Fedeleş, preşedintele Asociaţiei Ţinutul Zimbrului. Distincţia a fost acordată la un eveniment organizat, în octombrie 2019, în Croaţia, la Mali Losinj, zonă inclusă în acelaşi Top 100. Din rândul celor intraţi în competiţie vor fi selectaţi liderii globali ce vor fi premiaţi la Târgul de Turism de la Berlin în acest an, 2020. Parcul Natural Vânători Neamț înseamnă mult mai mult decât locul unde trăiesc zimbrii României, este o suprafață de circa 31.000 de hectare, din care peste 26 de mii numai pădure, adăpostind o diversitate de valori culturale, istorice şi naturale.

Galerie foto:

Tot aici, pot fi văzute specii rare, ursul brun, râsul, vidra, pisica sălbatică, cerbul carpatin sau căpriorul și se găsesc renumite comunităţi monahale, mănăstirile Agapia, Văratec, Neamţ, Secu, Sihăstria sau Sihla, staţiunile Bălţăteşti şi Oglinzi, alături de patru arii protejate: Pădurea de Argint, Codrii de Aramă, Rezervaţia de stejari Dumbrava şi Rezervaţia de zimbri Dragoş Vodă.  

Direcţia de administrare a Parcului Natural Vânători-Neamţ:

Adresă: Str. Zimbrului nr.2, Comuna Vânători-Neamț, judeţul Neamț

Tel: +40.233.251.060

E-mail: [email protected], [email protected]

Pagină wb: https://vanatoripark.ro

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.