Home » .: Promovare Turistică :., Evenimente, Personalităţi culturale nemţene, Promovare Turistică
, , , , , , ,

Portret de artist din Neamț: renumitul pianist Daniel Ciobanu

5 May 2020 0 Comentarii

O serie de scurte interviuri, un proiect motionARThoughts

 

Daniel Ciobanu, tânăr pianist pietrean, absolvent al Liceului de Artă „Victor Brauner“, a început studiul pianului la vârsta de nouă ani, fiind astăzi unul dintre cei mai proeminenți pianiști români.

Daniel Ciobanu THiNK about VALUES / GândEști despre VALORI, ep. 12

„Scopul meu este să îi fac pe oameni să înțeleagă faptul că în muzică există armonie. Armonia dintre două instrumente poate fi transpusă imediat în armonia dintre două persoane (…) Orice compoziție trăiește prin armonie. Dacă lumea ar putea înțelege acest limbaj al muzicii, atunci ar înțelege și frumusețea vieții (…)

Sunt momente când două sunete/ note par a fi în conflict, însă ulterior acestea sună bine împreună, se armonizează. Exact acest lucru încerc să fac și cu acest festival. Să construim aici, la Piatra Neamț, un loc al muzicii valoroase prin diferitele culturi aduse împreună, prin oamenii de peste tot din lume, nu doar muzicieni, dar și invitații noștri. Este ca o filosofie a vieții, importantă în primul rând pentru localnici. La finalul festivalului, aceștia vor rămâne cu această coagulare, împletire firească între culturi, ceea ce unește comunitatea/ orașul ca într-o mare familie.

Sper ca pietrenii să poată integra această muzică/ această frumoasă experiență în viața lor de zi cu zi și să facă din oraș un loc mai bun” Daniel CIOBANU

Întreaga serie de interviuri aici:

https://motionarthoughts.weebly.com/danielciobanu.html

Proiectul este bazat pe sensibilitate și gânduri smART, marca motionARThoughts și realizat cu multă inspirație și talent de Brândușa Maria Balan.

După primele două ediții de succes, Neamț Music Festival a intrat în anul 2019 în circuitul prestigiosului Festival Internațional „George Enescu“

Galerie foto:

Daniel Ciobanu, pianist și director artistic al Neamț Music Festival, declara anul trecut: „La a treia ediţie, intrarea evenimentului sub aripa generoasă şi strălucitoare a Festivalului Internaţional «George Enescu» nu doar ne face să credem că ne aflăm pe drumul cel bun, dar ne dă şi trambulina de pe care să sărim şi mai sus, pentru ca lucrurile minunate care se întâmplă în fiecare început de toamnă lângă Pietricica să se vadă până departe, în toate cele patru zări.

În anul 2019 festivalul și-a îndreptat tematica către dualitate. E poate cea mai simplă şi nimerită definiţie a lumii, într-un singur cuvânt. Şi dacă orice fenomen are un corespondent, o pereche sau un echivalent de semn opus, de la cele mai banale (cald-rece, zi-noapte, sus-jos) şi până la cele mai complexe (raţiune-simţire, material-spiritual), cum ar fi putut muzica să fie altfel? Din mulţimea de dualităţi sonore posibile, fiecare din cele patru zile ale festivalului a etalat un scenariu diferit.

Galerie foto:

Neamț Music Festival este organizat de Asociația “Daniel Ciobanu Art” și Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț“.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.