Home » Alte Articole, Sate nemțene

La Trei Fântâni – Eveniment de fotografie

2 June 2020 0 Comentarii

Satul Trei Fântâni, situat la poalele munţilor Hăşmaş, la o altitudine de 900 de metri, este considerat unul dintre cele mai frumoase sate din România.  Satul aparține de comuna Dămuc, iar denumirea de „Trei Fântâni” provine de la cele trei izvoare din zonă. Casele sătenilor păstrează arhitectură tradiţională de munte. Așezat la granița dintre cele două județe Neamț și Harghita, satul Trei Fântâni găzduiește circa 100 de familii, în mare parte de etnie maghiară.

Indiferent în ce anotimp poposești în aceste locuri, zona, situată chiar între munţi, este cu adevărat spectaculoasă. Oamenii locului sunt de un farmec aparte, iar poveștile lor te transpun într-o cu totul altă lume, unde ai în sfârșit ocazia să evadezi din cotidian, să simți acel ritm al vieții pe care numai viața la țară ți-l oferă, iar traiul este simplu și sănătos . Oamenii locului spun că până în anul 2000, curentul electric nici nu ajunsese în satul pitoresc, de la poalele muntelui.

 

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.