Home » .: Promovare Turistică :., Gastronomie delicioasă din Neamţ, Promovare Turistică
,

Gustul ales al Neamțului!

16 June 2020 0 Comentarii

 

 

Explorează în Neamț delicii culinare tradiționale!

 

 

De la crestele semețe ale munților și până la pitorescul lacurilor și farmecul locurilor pline de istorie și semnificație spirituală, turiștii care ajung în Neamț sunt de fiecare dată fascinați să descopere frumusețile ținutului, dar și deliciile culinare specifice acestuia.

Astfel, aici, la Neamț, vei descoperi că frumusețea naturii încântătoare se îmbină perfect cu bucatele tradiționale preparate în aceste locuri și cu poveștile spuse cu mult farmec de oamenii locurilor.

Galerie foto:

Renumitele sarmale moldovenești au o aromă aparte și sunt pregătite într-un mod special care le face atât de delicioase și greu de egalat cu alte variante ale acestui preparat tradiţional iar, ca desert, plăcintele poale în brâu din poveștile și amintirile copilăriei de prin părțile Moldovei sunt la fel de renumite și căutate de turiștii care ajung prin aceste locuri.

Galerie foto:

 

O altă particularitate a Neamțului este schinducul, o plantă care crește doar pe Ceahlău, muntele sfânt al Românilor, pe care numai călugării știu exact de unde să o culeagă și o țin la macerat, câteva luni, în țuica de prune. Băutura capătă un gust deosebit și parfum delicat, fiind un întăritor al organismului, datorită proprietăților miraculoase ale plantei.

 

Tot prin părțile Neamțului turiștii sunt răsfățați cu deliciosul hârzob – păstrăv în cetină, deosebit, chiar prin secrete sale de preparare, intensitatea potrivită a focului şi lemnul folosit pentru aroma perfectă. Păstrăvul poate fi găsit în apele de munte, Bistriţa, Cracău, Tarcău, Bistricioara sau Bicaz, astfel că, din timpuri străvechi, calităţile sale au fost exploatate în fel de fel de mâncăruri.

 

După ce te-ai bucurat de tot ce ai întâlnit în calea ta, de oameni și locuri, după ce ai gustat și din alte delicii culinare specifice zonei ca tochitura moldovenească, ciorba în coajă de pâine, bulzul și pârjoalele moldovenești, vărzările sau colțunașii și multe altele, la finalul călătoriei în Neamț pleci cu un bagaj mare cu amintiri și inima plină de gustul și aroma descoperirilor, a revelațiilor pe care acest tărâm fermecător ți le-a prilejuit.

Galerie foto:

Revino în Neamț! Trăiește aventura și bucuria momentelor frumoase de fiecare dată!

Explorează viața prin călătorii!

 

 

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.