Home » .: Promovare Turistică :., Evenimente, Gastronomie delicioasă din Neamţ, Obiective turistice, Promovare Turistică
, , ,

Eveniment Dacic la Valea celor XII în Ținutul Neamțului

24 June 2020 0 Comentarii

Duminică, 28 iunie, cultura ne unește la Valea celor XII

 

 

 

 

 

La Dobreni, în județul Neamț, se află Valea celor Doisprezece.

Galerie foto:

 

Duminică, 28 iunie, locul va îmbrăca straie de sărbătoare din vremea geto-dacilor. Turiștii și vizitatorii se vor putea bucura de o zi plină de provocări inedite: ateliere interactive de fierărie, de țesut, de pictură, tir cu arcul și bucate alese din gastronomia geto-dacilor, romanilor și celților. Atmosfera acelor timpuri va fi creată de Asociația Culturată Geto-Dacii din Moldova.

În prețul de intrare la eveniment, 60 lei pentru adulți și 30 lei pentru copiii mai mari de 7 ani, cei prezenți vor fi răsfățați de bucătarii daci cu delicioasele preparate la ceaun.

Galerie foto:

 

Un sătuc de case, construite jumătate în pământ, jumătate în afară și realizate în mare parte din lut, piatră și lemn, acoperite cu iarbă vă dezvăluie o lume de poveste din vremea geților. Aici stă scrisă povestea războinicilor neînfricați. În acele timpuri, oamenii acestor locuri erau nevoiți să lupte mereu pentru a-și apăra pământurile roditoare la care râvneau mulți cotropitori. Legenda spune că după o bătălie grea, au supraviețuit numai 12 viteji care au întemeiat un sat, în mijlocul căruia au așezat o tavernă.

Și de aici începe povestea…O poveste cu și despre oameni deosebiți, un loc pitoresc, plin de farmec în Ținutul Neamțului, Valea celor XII din Dobreni.

Galerie foto:

Seara de duminică se va încheia cu un foc de tabără pe acorduri și balade haiducești.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.