Home » Alte Articole

Cheile Şugăului

23 July 2020 0 Comentarii

Aflate în imediata vecinătate a Cheilor Bicazului, Cheile Şugăului reprezintă una dintre cele mai valoroase arii protejate din Carpaţi şi din Europa datorită unicităţii peisajului, geologiei, carstului, florei şi faunei. Ele formează o zonă stâncoasă, cu aspect sălbatic, cu chei în formă de canion, cu o lungime de 350 m, pe care se află un șir de cascade.

În aria protejată se desfăşoară activităţi organizate de cercetare ştiinţifică, educaţie montană şi ecologică, alpinism şi escaladă, speologie şi drumeţie.

Agrement: Via Ferrata  „Astragalus”,  cea mai lungă Via Ferrata  din România – 700 m lungimea traseului principal. Sunt 5 variante posibile de ascensiune, de diferite lungimi şi dificultăţi (A/B; C; C/D).   Punctul de sosire este Vârful Turnului Mare (alt. 1000m), cu o diferenţă de nivel de 285 de metri. Durata de parcurs a traseului principal este de 1h30min – 2h30min, iar vârsta minimă este de 8 ani pentru traseele uşoare.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.