Home » .: Promovare Turistică :., Agrement, Circuite turistice, Obiective turistice, Parcul Național Ceahlău, Parcuri și rezervații, Promovare Turistică, Stațiuni turistice și balneoclimaterice, Trasee montane în Masivul Ceahlău
, , , ,

Traficul greu s-a mutat la munte, pe vârful Toaca din Masivul Ceahlău

2 September 2020 0 Comentarii

Aglomerație în weekend pe toate traseele din Parcul Național Ceahlău

În luna august turiștii din țară au descoperit muntele Ceahlău, iar în weekend-uri au fost chiar și 4 mii de turiști care au urcat până pe vârful Toaca.

În general, vremea bună din luna august i-a dus pe turiști pe culmele muntoase din țară, dintr-o nevoie de interacțiune cu natura, de reîncărcare cu energie benefică, fiind totodată și o formă de compensare a lipsei de mișcare din perioada de izolare. Absența turiștilor din cauza restricțiilor impuse de pandemie a afectat din păcate toate sectoarele turismului. Reluarea activităților se face treptat, respectând regulile impuse de răspândirea virusului SARS-coV-2.

Administratorii Parcului Național Ceahlău spun că, față de anii trecuți, luna august din acest an a adus mai mulți turiști, iar în ultimul weekend din luna august, dar nu numai, toate traseele masivului au fost pline de turiști, drumurile aglomerate spre Izvorul Muntelui și Durău, iar turiștii au găsit cu greu locuri de parcare.

În cursul săptămânii, pe munte, e mai liber, turiștii nu vin în număr atât de mare, însă pentru a găsi locuri de cazare este recomandat ca aceștia să îți facă rezervare din timp.

Imaginile de mai jos au fost surprinse în prima zi de toamnă, 1 septembrie 2020:

 

Stațiunea Durău a fost și ea plină de turiști, mai ales în ultimul weekend din luna august. Aflată la o altitudine de 800 de metri, chiar la poalele muntelui Ceahlău, stațiunea oferă multe atracții pentru turiști. Dacă iarna turiștii pot schia în voie în stațiunea montană, vara, aceștia au, de curând, la dispoziție un parc de distracții potrivit pentru toate vârstele. Turiștii găsesc aici carusel montan, tubbing și sanie de vară, teleski, parc de joacă pentru copii, trasee pentru biciclete, scări rulante pentru urcare, trambulină/saltea.

Galerie foto:

Sursă foto: Durau Park

Stațiunea montană este, de asemenea, poartă de acces pentru turiști către două trasee care duc spre înălțimile masivului, unul prin Poiana Vesuri (1195 m) – Cascada Duruitoarea – Cabana Dochia (1750 m) și celălalt prin Cabana Fântânele (1220 m) – Cabana Dochia (1750 m). Ajunși la cabană, cei mai mulți turiști mai fac un mic efort pentru a simți din plin bucuria de a fi în vârf, pe Toaca, iar una dintre marile atracții este scara de peste 500 de trepte, singura din țară aflată la o asemenea altitudine. Urcând pe aceasta, turiștii parcurg un traseu uimitor spre înaltul cerului, de la altitudinea de 1771 la 1893 metri. Chiar în punctul final, pe vârful Toaca, au parte de o panoramă unică, un peisaj de o frumusețe care nu poate fi descrisă în cuvinte. Scara spre Toaca are un rol semnificativ în prevenirea eventualelor accidente montane și a fost realizată de Consiliul Județean Neamț în anul 2018.

Galerie foto:

 

Dominând munții din jur și datorită poziției sale relativ singuratice, Olimpul Moldovei – așa cum mai este denumit Muntele Ceahlău- este al doilea munte sfânt al creştinismului ortodox după Muntele Athos. Aici, oricât de incredibil ar părea, aproape fiecare stâncă, pârâu sau loc de taină are numele și povestea sa.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.