Home » .: Promovare Turistică :., Agrement, Circuite turistice, Gastronomie delicioasă din Neamţ, Promovare Turistică, Trasee montane
, , ,

Descoperă Neamțul pe bicicletă!

6 October 2020 0 Comentarii

Galerie foto:

Începători sau profesioniști, iubitori de natură și senzații tari aveți acum posibilitatea de a cunoaște frumusețile Neamțului pe trasee cu priveliști spectaculoase!

Bike Trip Experience este proiectul care înlesnește aventura prin mișcare, care vă aduce aproape sălbăticia naturii prin cele mai spectaculoase trasee parcurse cu ghizi experimentați și echipament profesional.

 

Înscrierea în Bike Trip vă oferă trasee bine elaborate, predefinite și custom pentru grupuri mixte. Pentru companii traseele sunt 100% adaptate pe specificul fiecărui grup, pe grade diferite de dificultate, cu includerea locațiilor și a numărului de zile dorite precum și a întregului program definitivat după preferințe.

 

Fiecare traseu reprezintă o experiență unică, peisaje impresionante și gastronomie tradițională, iar fiecare experiență este o provocare pentru următoarele, toate traseele având garanția desfășurării în siguranță.

Galerie foto:

Pentru mai multe detalii despre Bike Trip puteți accesa site-ul și datele de contact de mai jos:

www.biketrip.ro // +40 723 143 858 // [email protected]

Mai multe trasee, mai multe locuri pitorești, mai multă aventură și adrenalină!

Găsiți mai jos o parte dintre variantele de trasee recomandate de Bike Trip și care vă vor purta prin cele mai frumoase locuri din Ținutul Neamțului:

  1. Traseul mănăstirilor

Este rezervat exclusiv Munților Neamțului – zona Parcului Natural Vânători Neamț, incluzând trei rezervații de interes național : Pădurea de argint, Codrii de aramă și Rezervația de zimbri și faună carpatină Dragoș Vodă, precum și renumitele mănăstiri: Mănăstirea Varatic, Mănăstirea Agapia și Mănăstirea Sihla cu peștera Sfânta Teodora.

Masa de prânz va fi servită în stil mănăstiresc la Mănăstirea Sihla. Traseul este în mare parte pe drumuri forestiere dar și pe culmile dealurilor.

Lungime: 35 km

Diferența de nivel: ~1400 m

Dificultate: mediu

Tipul traseului: asfalt 13%, drum cu pietriș 64%, drum de pământ 23%

  1. Crucea Talienilor –Sabasa

https://youtu.be/kignf-cUkT8

Drumul Talienilor: https://youtu.be/3EINIwSswCE

Din localitatea Borca se urcă la Crucea Talienilor. După un splendid drum de coastă printr-o pădure de conifere, se coboară spre stâna din Sabasa unde se ia o masă specifică.

Lungime: 46 km

Diferența de nivel: 900m

Dificultate medie

Asfalt 5%

Drum forestier: 70%

Drum prin pădure: 25%

Durata: 6.5 ore

  1. Prin satul Bârnadu

https://youtu.be/VZrdpRIIRqw 

Un traseu de o rară frumusețe! De acolo, de sus, din satul dintre munți veți avea parte de imagini fabuloase.

Lungime: 30 km

Diferența de nivel: 900m

Dificultate medie

Drum forestier: 80%

Drum prin pădure: 20%

Durata: 6 ore

       4. Dămuc – Trei Fântâni

Dămuc: https://youtu.be/DmLPFTdgbTY

Huisurez: https://youtu.be/8x5YyOAoR5Q

O trecere între două sate de poveste marginite de vârfurile Hășmașului, cu priveliști asupra Hășmașului Negru și Piatra Singuratică. Se trece și pe la Piatra Lucie, zona cunoscută localnicilor.

Lungime: 45 km

Diferența de nivel: 1300m

Dificultate dificilă

Drum forestier: 90%

Drum prin pădure: 10%

Durata: 6 ore

     5. Traseu în Piatra Neamț- urcare Cozla:

Plecare de la Turnul lui Ștefan cel Mare, traseul duce pe la Colibele Haiducilor, Gospodine, apoi pe platoul de la telegondolă, se continuă pe pârtia de începători, după care tot înainte pe marcajul cu bandă albastră, drumul ajunge la Trei Căldări. Coborând spre satul Oprișeni se face stânga, iar la final se ajunge în zona Colibelor Haiducilor.

Lungime: 13 km

Diferența de nivel: 700m

Dificultate medie

Asfalt 5%

Drum forestier: 35%

Drum prin pădure: 60%

Durata: 2 ore

     6.  Cuejdel:

Se pleacă de la Turnul lui Ștefan cel Mare, spre Valea Viei, Gârcina, Cuejdiu și se merge pe drumul forestier până în dreptul zonei defrișate unde se face stânga. De acolo, începe urcarea apoi se ajunge în stânga lacului Cuejdel. După un ocol al lacului, întoarcerea se face pe cărări de pădure până la ieșirea pe același drum de pornire, mai exact în Gârcina.

Lungime: 45 km

Diferența de nivel: 1200m

Dificultate medie

Asfalt 5%

Drum forestier: 75%

Drum prin pădure: 20%

Durata: 5,5 ore

 

     7. Cetatea Dacică Petrodava și Agârcia

Se pleacă de la Turnul lui Ștefan cel Mare spre podul de la Căprioara, apoi spre ștrand. De acolo, traseul continuă spre Bâtca Doamnei și urcare spre Cetatea Dacică Petrodava. Urmează o coborâre spre satul Agârcia, apoi spre satul Sarata, urmând apoi strada Humariei. După o buclă prin pădure se ajunge în satul Gârcina, după care prin Valea Viei se ajunge la punctul de start.

Lungime: 25 km

Diferență de nivel: 1000m

Dificultate medie

Asfalt 33%

Drum forestier: 50%

Drum prin pădure: 17%

Durata: 3,5 ore

Trasee de bicicletă prin Neamț mai pot fi realizate în zonele Pipirig, Târgu Neamț, Ceahlău, Durău, Hangu, Potoci, Izvorul Alb, vârful Budacu și multe altele.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.