Home » Alte Articole

Lebede în Tinutul Neamţului

14 October 2020 0 Comentarii

Pe lacurile Pângărați, Vaduri și Bâtca Doamnei, situate pe cursul râului Bistriţa, pot fi admirate pe tot parcursul anului păsările de apă și mai ales frumoasele lebede, alunecând grațios pe luciul apelor limpezi și strălucitoare.

Păsările care poposesc în Neamţ sunt din ce în ce mai numeroase în ultimii ani: localnicii se opresc de fiecare dată să le admire, iar turiștii, fermecați de frumusețea lor, nu se mai satură să le privescă și nu pleacă din locurile pitorești până nu fac și câteva poze. Astfel, dacă ajungi în zona celor 3 lacuri din Neamț, ai ocazia să vezi frumoasele lebede albe, dar și alte păsări de apă: mai multe specii de rațe, populații de pescăruș argintiu, corcodel mic, corcodel cu gât negru, corcodel cu gât roşu, ferestraş mare, ferestraş moţat. Mai rar, se pot vedea exemplare de mătăsari, cufundari polari, egrete și ferestrași mici.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.