Home » .: Promovare Turistică :., Obiceiuri, tradiții și meșteșuguri, Obiective turistice, Promovare Turistică, Sate nemțene
, , , , , ,

Hangu din Neamț – „Colțul de Rai al Văii Bistriței”

16 November 2020 0 Comentarii

Case risipite pe dealuri, unele chiar ascunse de brazii uriași, ape ce străbat satele de la un capăt la altul, purtând cu ele pagini nescrise din istoria acestor locuri, Ținutul Hangului din Neamț, de o frumusețe copleșitoare, este supranumit și ”Colțul de Rai al Văii Bistriței”.

Comuna Hangu se întinde pe drumul dinspre Bicaz spre Poiana Teiului, de-a lungul Lacului Izvoru Muntelui. Înconjurat de munți, acesta este supranumit de localnici și „Lacul de lacrimi” pentru că el ascunde în adâncuri durerea și întristarea celor care în trecut au fost nevoiți să plece, să se strămute cu toată agoniseala de o viață, lăsând pradă apelor locurile dragi și pline de amintiri.

Galerie foto:

Photo credit: Ionela Chirilă, Liliana Pîntea, Oana Georgiana Bocancea

Tot aici, în marele lac, se oglindește și vestitul Ceahlău, muntele sfânt al românilor, care te însoțește de-a lungul drumului. De la Hangu nu te mai saturi să admiri Ceahlăul, uneori el este mângâiat de razele somnoroase ale soarelui abia răsărit de după dealuri, alteori îl vezi cu o cușmă mare de nori ori cu vârful Toaca tivit de lumina roșiatică a asfințitului sau, iarna, îi poți admira coroana imensă de zăpadă înghețată.

Toamna este anotimpul ce răsfață într-un mod special „Țara Hangului”. De pretutindeni răsar mesteceni frumos colorați, în contrast cu albastrul nemărginit al apei și cu seninul infinit al cerului. Toamna, basmele și legendele acestor locuri prind viață și te poartă cu gândul la șezătorile de altădată.

Ecoul Hangului, foto: Liliana PînteaTradițiile și obiceiurile acestor locuri sunt duse mai departe de „Ecoul Hangului”, o trupă de copii minunați care prin activitățile lor artistice au devenit ambasadorii comunei Hangu și au fost prezenți la „Festivalul Haiducilor” și la „Festivalul de datini și obiceiuri de iarnă” din Grințieș. De asemenea, copiii susțin cu mult talent și bucurie recitaluri în diverse locații din zonă. Turiștii care i-au văzut la Pensiunea Lostrița, Pensiunea La Bunica sau la Pensiunea Grădinile Romane au fost extrem de încântați și au mărturisit că momentele artistice susținute de copii le-au făcut vacanța memorabilă, pentru că acestea i-au ajutat să pătrundă într-un mod inedit în istoria și farmecul locurilor.

Galerie foto:

Photo credit: Liliana Pîntea, Biblioteca Hangu

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.