Home » Alte evenimente
,

2020, an editorial bogat pentru Biblioteca Județeană

7 January 2021 0 Comentarii

 

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț a continuat în anul 2020 tradiția publicării sub egida proprie a unor cărți de specialitate și de popularizare.

 

 

Astfel, a fost îmbogățită seria „Bio-bibliografii. Personalități locale. Contribuții la bibliografia județului Neamț“ cu încă trei titluri: „Aurel Băeșu. Mihail Jora. C.D. Stahi“, „Constantin Virgil Gheorghiu. Otilia Cazimir“ și „Gheorghe Asachi“. Bio-bibliografia „Mihai Eminescu. Ion Creangă. Veronica Micle“ duce mai departe această serie, depășind planul local și acoperind un interes național.

 

 

„Anul editorial nemțean 2019 în colecțiile Bibliotecii Județene «G.T. Kirileanu» Neamț. Catalog bibliografic“ a ajuns la al treilea volum în 2020, tot așa cum a văzut lumina tiparului al treilea volum din cadrul proiectului „Să cunoaștem istoria județului prin memoria comunității. Oameni. Locuri. Fapte“, cu titlul „Piatra-Neamț, ieri“, semnat de Violeta Moșu.

 

 

„Poveste de Crăciun“ a apărut în al patrulea an consecutiv, cartea pentru anul 2020 având ilustrația de pe copertă realizată de eleva Amalia Murariu. De altfel, toate ilustrațiile și textele de autor din acest volum au fost făcute în cadrul atelierelor de creație organizate de Secția de carte pentru copii & Ludoteca „Ion Creangă“ a Bibliotecii Județene „G.T. Kirileanu“ Neamț. Acestora li se adaugă o consistentă antologie de texte despre Crăciun.

 

Totodată, pentru popularizarea colecțiilor proprii, a fost tipărit un nou tiraj din lucrarea „Carte străină veche și rară din colecțiile Bibliotecii Județene «G.T. Kirileanu»“. O mare parte dintre aceste cărți vor ajunge la bibliotecile publice din județ.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.