Home » .: Promovare Turistică :., Muzee, Obiective turistice, Promovare Turistică
, , , , , , , , ,

Un muzeu, mai multe povești în Neamț

24 February 2021 0 Comentarii

Cea mai veche instituție de învățământ din Târgu-Neamț, unde a învățat și cel mai iubit povestitor al tuturor timpurilor, Ion Creangă, este în prezent Muzeul de Istorie și Etnografie din Târgu-Neamț.

Galerie foto: arhivă Muzeul de Istorie și Etnografie din Târgu-Neamț

Cele mai vechi vestigii legate de exploatarea sării din zona Neamțului, o expoziție de arheologie cu o vechime milenară, aparținând celebrei culturi Cucuteni, reconstituiri istorice de locuințe, anexe gospodărești, cuptoare, o serie de instalații tradiționale de mari dimensiuni, care nu mai pot fi întâlnite în realitățile satului actual, toate acestea sporesc atractivitatea pentru turiști și pot fi descoperite la Muzeul de Istorie și Etnografie din Târgu-Neamț.

Tot aici, reprezentanții muzeului organizează cercetări arheologice sistematice și preventive care îmbogățesc patrimoniul cultural național și expozițiile instituției, dar și activități periodice de pedagogie muzeală destinate cu precădere elevilor.

Galerie foto: arhivă Muzeul de Istorie și Etnografie din Târgu-Neamț

 Turiștii care trec prin Târgu-Neamț pot vizita muzeul, în orice perioadă, patrimoniul etnografic, foarte consistent, ilustrând extrem de fidel aspecte ale satului tradițional din zona Neamțului, iar expozițiile temporare sunt variate prin tematicile propuse (arheologie, etnografie, numismatică, științele naturii, memorialistică).

Galerie foto: arhivă Muzeul de Istorie și Etnografie din Târgu-Neamț

Muzeul se poziționează într-un cadru cultural variat, alături de obiective muzeale de importanță națională (Muzeul Memorial ,,Ion Creangă” – Humulești, Muzeul Cetatea Neamț) și zonale (Casa Memorială ,,Veronica Micle” Târgu-Neamț, Casa Memorială Alexandru Vlăhuță, Muzeul Memorial „Mihail Sadoveanu” și Casa Memorială „Visarion Puiu”), precum și de mănăstiri emblematice (Neamț, Secu, Agapia, Văratec).

Galerie foto: arhivă Consiliul Județean Neamț, Eveniment de Fotografie „Descoperă Ținutul Neamțului”, decembrie 2019

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.