Home » Alte evenimente

Noi înscrieri în proiectul Code Kids, la Biblioteca Județeană

16 March 2021 0 Comentarii

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț face înscrieri în proiectul Code Kids, până pe data de 28 martie 2021, la Secția de carte pentru copii & Ludoteca „Ion Creangă“, pentru copii cu vârsta de 10-14 ani. Detalii despre înscriere se pot obține la numărul de telefon 0233-211524 și la adresa de e-mail [email protected].

Code Kids  – Programează viitorul comunității tale!

CODE Kids România este un proiect de educație digitală, implementat de Fundația Progress, începând cu anul 2017, cu sprijinul Simplon România și al bibliotecarilor locali. Acesta propune o soluție de alfabetizare digitală pentru copiii de gimnaziu de la țară și din orașe mici. Este programul gratuit care oferă posibilitatea de a privi spre un viitor mai bun și care încurajează fetele și băieții să urmeze o carieră în IT. Proiectul CODE Kids are ca scop crearea unei mișcări de coding și ȘTIM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Matematică) în care copiii se implică în viața comunității prin rezolvarea unor teme digitale creative.

Misiunea noastră

Proiectul CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice are ca scop crearea unei mișcări de coding și ȘTIM în care copii, tineri și bibliotecari din mediul rural și urban mic își dezvoltă competențele digitale și se implică în viața comunității din care provin prin rezolvarea unor teme digitale creative. Prin activitățile de formare și atelierele organizate este deschisă o altă fereastră către explorarea lumii digitale cu oportunitățile sale de dezvoltare și învățare, astfel încât peste 2000 de copii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani, să fie încurajați să se implice activ și chiar să urmeze o carieră în tehnologie.

Biblioteci publice din 19 județe ale României sunt sau vor deveni parteneri strategici ai proiectului, implicate direct în implementarea acestuia, prin personalul angajat și spațiile deținute.

Code Kids

Dacă petreci mult timp pe calculator, jucând jocuri sau căutând distracție pe rețele de socializare, ai ajuns unde trebuie. Code Kids este programul destinat fetelor și băieților de gimnaziu (10-14 ani), așa, ca tine, care îți va aduce multe beneficii în viitor, mai ales dacă locuiești la țară sau într-un oraș mic.

La biblioteca din localitate, care, fie vorba între noi, e mult mai cool decât îți imaginezi, poți petrece câteva ore pe săptămână în care te inițiezi în lumea tehnologiei, afli tainele programării și faci primii pași în lumea gaming-ului și a roboticii.

De ce ai nevoie pentru a te înscrie într-un club Code Kids?

De acordul semnat al părinților tăi.

De curaj, entuziasm, curiozitate și dorința de cunoaștere a mediului digital.

 

Îți lăsăm mai jos o listă pe care am pus cele mai importante beneficii ale programării. Doar tu le poți transforma în atu-uri!

Vei petrece timp de calitate pe computer și pe internet

Cum? Pe măsură ce vei învăța limbaje de programare, te vei transforma din consumator de conținut, în creator de conținut. Poți dezvolta propriile jocuri, aplicații mobile și dispozitive digitale care îți pot fi utile ție sau comunității din care faci parte.

Programarea este limbajul viitorului în orice meserie.

Indiferent de domeniul profesional în care vei activa este nevoie să fii la curent cu noile tehnologii, care evoluează rapid și care vor sta la baza tuturor job-urilor din viitor.

Devii mai bun la matematică.

Cum? Un studiu științific a arătat că învățarea limbajului de programare și folosirea codurilor de către copii ajută la înmagazinarea cunoștințelor de matematică și permit o mai bună imagine asupra lucrurilor abstracte.

Devii mai bun la limba engleză.

Cum? Multe programe și kit-uri tech sunt în limba engleză și poți învăța noi cuvinte și concepte, pe care le asimilezi prin folosirea lor repetată.

Gândești mult mai logic și mai structurat.

Cum? În programare vei folosi constant secvențe logice, care te vor ajuta să-ți dezvolți autonomia de învățare. Astfel, gândirea structurată îți va aduce o mulțime de avantaje la examene, de exemplu. O parte dintre copiii care au parcurs cei doi ani de programare CODE Kids au obținut note mai mari la Evaluarea Națională.

Încă nu te-am convins?

Spune-le părinților tăi că nu trebuie să plătească nimic pentru acest program! CODE Kids se desfășoară 100% gratuit. Iar banii pe care i-ar fi dat pentru un curs privat de programare să-i economisească sau să ți-i dea ție ca bani „de buzunar“.

Hai la club! Acum începe distracția! Și vine la pachet cu învățatul și noi prieteni!

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.