Home » .: Promovare Turistică :., Evenimente, Obiceiuri, tradiții și meșteșuguri, Obiective turistice, Personalităţi culturale nemţene, Promovare Turistică
,

Neamțul promovat pe ritmuri populare și la Festivalul Național „Regina Sânzienelor” din Bucovina

30 March 2021 0 Comentarii

Proiectul Sânzienele de la Neamț va fi prezent în luna iunie și la Festivalul Național „Regina Sânzienelor” din Bucovina.

Galerie foto:

Sursă foto: arhivă grup vocal Sânzienele de la Neamț

După mai multe apariții în presă ca promotor al valorilor și frumuseților Neamțului, grupul vocal Sânzienele de la Neamț a fost remarcat, iar Georgiana Șerban AXINTE coordonatoarea proiectului și profesor de canto popular la Școala Populară de Arte din cadrul Centrului pe Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț, a fost desemnată ambasadorul județului Neamț la Festivalul Național „Regina Sânzienelor” din Bucovina.

După ce au cucerit inimile nemțenilor cu piesa „Neamțule, ținut frumos”, Sânzienele, solistele grupul vocal, Alice Prundu, Bianca CrețuAndreea DâdăAlessia Huci și Georgiana Șerban Axinte, nu se opresc aici. Urmează și alte proiecte muzicale ce vor avea ca scop promovarea locurilor natale.

Mociriţă cu trifoi”, ultima piesă a Sânzienelor de la Neamț, lansată în luna februarie a acestui an, a avut și ea un ecou puternic:

În prezent, Sânzienele pregătesc Pricesnele, cântări bisericești, pe care le vor susține în mănăstiri și biserici din județul Neamț.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.