Home » Alte evenimente
, , ,

Expoziție de pictură Radu Cristian Macavei, la Biblioteca Județeană

1 April 2021 0 Comentarii

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț găzduiește expoziția personală de pictură a artistului Radu Cristian Macavei, în Sala Cupola și spațiul expozițional de la parterul corpului A, în perioada 1-15 aprilie 2021.
Radu Cristian Macavei a absolvit Facultatea de Artă a Universității „George Enescu“ Iași, Secția Pictură, în 1989. În anii studenții l-a avut ca maestru pe reputatul pictor și pedagog Dan Hatmanu.
A expus în țară (Piatra-Neamț, Botoșani, Galați, Iași) și în străinătate (Belgia și orașele grecești Salonic, Patras, Atena), atât în colaborare cu alți colegi de breaslă, cât și în expoziții personale.
În 1998 a fost distins cu Diploma de excelență la „Toamna venețiană“ (Veneția) și cu Premiul al II-lea anul următor, la „Masks in Venice“ în același oraș italian.
Despre personalitatea artistică a lui Radu Cristian Macavei, criticul de artă Valentin Ciucă a afirmat: „un temperament frenetic și o gesticulație abundentă asigură lucrărilor sale trasee mereu imprevizibile, spontane și eclatante dependente doar de starea bună sau rea din momentul creației. Traseele tușelor grafice, dominate de o fantezie debordantă, se ordonează totuși în jurul unui semn prestabilit uneori sau aleatoriu. Impresia de compoziție barocă, împinsă până la limita hazardului, asigură desenului voluptăți demne de un temperament solar și inventiv. Trebuie subliniat apetitul său creativ, Radu Macavei fiind permanent în dispoziție de lucru. Cromatica este vie, uneori solară până la incandescență, dar și, alteori, glacială și eterică“.
Expoziția poate fi vizitată în timpul programului de lucru cu publicul al bibliotecii, cu respectarea regulilor de protecție sanitară.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.