Home » Alte evenimente
,

„Portret“, expoziție a studenților de la Design Textil din Iași, la Biblioteca Județeană

14 April 2021 0 Comentarii

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț, în colaborare cu Asociația Culturală Arte.Ro și Universitatea Națională de Arte „George Enescu“ Iași, organizează expoziția de artă textilă „Portret“, care va putea fi vizitată în perioada 15-30 aprilie, în Sala Cupola. Lucrările sunt realizate de studenții specializării Arte Textile – Design Textil ai Facultății de Arte Vizuale și Design din Iași, coordonați de conf. univ. dr. Ecaterina Mărghidan, lector univ. dr. Mădălina Vieriu și asistent univ. dr. Raluca Hodoroabă. Proiectul este inițiat de prof. Cristina Petrariu, președinta Asociației Culturale Arte.Ro.

Expoziția „Portret“ este inclusă în seria anuală de manifestări Univers Textil, inițiată în 1996, care-și propune să prezinte publicului ultimele experimente de laborator ale studenților de la specializarea Arte Textile – Design Textil din cadrul Facultății de Arte Vizuale și Design din Iași.

„Ediția din 2021 aduce în centrul atenției portretul, ca imagine publică și viziune privată. De la actori și muzicieni celebrii, la portretele de familie sau autoportret, lucrările de pe simeze au ca notă comună influența Pop Art a anilor ’60. Fiind o expoziție cu experimente de atelier, majoritatea lucrărilor sunt realizate contra cronometru, în câteva ore. Arta textilă, cunoscută în trecut datorită timpului îndelungat alocat finalizării unui proiect, beneficiază astăzi de susținerea tehnică și logistică ce facilitează transpunerea. Fiecare student a avut libertatea de a-și alege propriul subiect. Prin intermediul celor mai diverse tehnici textile (imprimare, broderie, colaj, quilt etc.) s-a încercat o redare cât mai fidelă a chipului. Inevitabil, personalitatea autorilor și-a lăsat amprenta în fiecare lucrare, acestea dezvăluind publicului elemente particulare despre ei înșiși: ce muzică ascultă, ce filme urmăresc, pe cine admiră… În arta contemporană, când se optează pentru realizarea unui portret, de cele mai multe ori imaginea finală comunică mai multe despre autor decât despre subiect, și acest lucru face mai fascinantă analizarea ei“, a precizat conf. univ. dr. Ecaterina Mărghidan.

Expoziția poate fi vizitată în timpul programului de lucru cu publicul al bibliotecii, cu respectarea regulilor de protecție sanitară.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.