Home » Alte evenimente
,

Biblioteca Județeană felicită bibliotecarii de ziua lor

23 April 2021 0 Comentarii

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț îi felicită pe toți bibliotecarii din județ cu prilejul Zilei Bibliotecarului din România, care se sărbătorește pe 23 aprilie.

În această zi specială, Biblioteca Județeană reamintește că izvorul cunoașterii, instruirii și educației se găsește cel mai rodnic în paginile cărților. Plasată în centrul comunității, biblioteca tezaurizează cartea și numeroase alte tipuri de documente, oferind, totodată, o multitudine de servicii de bibliotecă.

Cei care trec pragul Bibliotecii Județene în aceste zile pot vizita, în Sala Cupola, expoziție „Portret“ de design textil a studenților de la Universitatea Națională de Arte „George Enescu“ Iași, Facultatea de Arte Vizuale și Design. Este disponibilă, de asemenea, expoziția „Orașul meu“, în holul și în Secția de Copii&Ludotecă „Ion Creangă“, cu lucrări ale elevilor de la Palatul Copiilor și de la Asociația Culturală „Arte. Ro“, precum și expoziția „Icoana-credință și tradiție“, în spațiul expozițional de la parter.

În preziua Zilei Bibliotecarului din România, Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț a fost gazda întâlnirii bibliotecarilor din județ, în cadrul căreia au fost discutate problemele legate de activitățile și proiectele aflate în derulare. Totodată, a avut loc întâlnirea filialei Neamț a Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), pentru pregătirea participării la Adunarea Generală a ANBPR, care va avea loc pe 27 aprilie 2021.

Ziua Bibliotecarului din România a fost instituită Prin Hotărârea de Guvern nr. 293 din 14 aprilie 2005. Aceasta se suprapune peste Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor, este organizată de UNESCO în scopul promovării lecturii, publicării și a drepturilor de autor, începând din anul 1995. Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor este prilejuită de trecerea în eternitate a doi titani ai literaturii universale – William Shakespeare și Miguel de Cervantes – precum și a altor scriitori, precum peruanul Inca Garcilaso de la Vega (1616), poetul englez William Wordsworth (1850), scriitorul francez Jules Barbey d’Aurevilly (1889) și poetul englez Rupert Brooke (1915).

Creștinii au și alt motiv de sărbătoare de Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor, căci îl sărbătoresc și pe Sfântul Gheorghe. Pentru Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț există și alt motiv special în această zi, deoarece este și ziua patronul spiritual al ei, Gheorghe T. Kirileanu.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.